Vanden Borre moet naar B-kern

WOENSDAG, 19 AUGUSTUS 2015, 07:45 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Niet ieder sprookje kent een happy end, daar kan nu ook Anthony Vanden Borre van meespreken. Ruim een jaar nadat hij zijn comeback beloond zag met deelname aan het WK, stuurt Anderlecht de rechtsback naar de B-kern. Makelaars hebben de opdracht gekregen een nieuwe club te vinden.

In de winter van 2013 viste Anderlecht de clubloze Vanden Borre op en gaf het hem de kans om opnieuw voetballer te worden. De rechtsback begon er aan een minimumloon. Het eerste half jaar speelde hij niet, maar in het seizoen 2013-2014 zagen we opnieuw de echte Vanden Borre. Bondscoach Marc Wilmots beloonde Vanden Borre met een ticketje voor het WK in Brazilië.

Sindsdien ging het echter weer bergaf. Op het WK brak Vanden Borre zijn enkel en vorig seizoen speelde hij geregeld met pijn. Op het veld waren zijn prestaties vaak ondermaats en ook naast het veld wekte zijn gedrag steeds meer wrevel op. Zo was Besnik Hasi 'not amused' dat Vanden Borre, zelf geen moslim, besliste om tijdens de voorbereiding de ramadan te volgen samen met zijn vriendin.

Manager Herman Van Holsbeeck gaf Vanden Borre enkele weken geleden nog een waarschuwing, maar er kwam geen mentaliteitswijziging. Tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen liet Vanden Borre een matige indruk en daarna verloor hij zijn basisplaats aan Andy Najar. Tegen Oostende zat hij zondag niet in de kern. Officieel wegens ziekte, maar allicht speelden dus ook andere motieven mee.

Club gezocht

Anderlecht heeft intussen aan verschillende makelaars gevraagd om een club te zoeken voor Vanden Borre. De rechtsback deed hetzelfde aan zijn manager. Een aantal clubs uit het midden-oosten toont interesse, maar dat ziet Vanden Borre niet zitten.

Zijn prestaties vorig jaar in de Champions League kunnen mogelijk deuren openen, maar Anderlecht wil wel nog een fikse transfersom. Vanden Borre tekende in september vorig jaar nog een contract tot 2019.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.