Vanden Borre: "Iedereen heeft recht op de waarheid"

DONDERDAG, 20 AUGUSTUS 2015, 08:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anthony Vanden Borre, er is de afgelopen dagen al heel wat inkt over gevloeid. En de rechtsachter is het beu. Hij wil voor eens en voor altijd komaf maken met de roddels en doet in Het Laatste Nieuws zijn verhaal. En daar kwamen enkele opmerkelijke uitspraken van…

Technische staf
Zo beweert Vanden Borre dat hij in de B-kern terecht gekomen is omdat hij kritiek uitte op de technische staf: “Coach, in plaats van naar spelers te wijzen, zou de staf beter eens naar zichzelf kijken”, zei hij. “Daarop hebben ze simpelweg mijn spullen uit mijn kastje beneden gezet.” Manager Van Holsbeeck maakte daarna Vanden Borre duidelijk dat hij beter met de B-kern zou gaan trainen. Vanden Borre zelf is hierdoor verrast: “Ik heb het nergens meegemaakt dat je gestraft wordt als je je gevoelens uit”, klinkt het.
 
De forse kritiek stopt daar echter niet. Volgens Vanden Borre is het opgezet spel om hem uit de ploeg te krijgen. Naar eigen zeggen is deze praktijk sinds januari al aan de gang: “Najars manager is naar Neerpede gekomen om over de rechtsback positie te spreken. Toen werd het mij duidelijk wat Hasi van plan was.”

BesnikHasi als boosdoener
Dat is trouwens niet de enige beschuldiging aan het adres van Hasi: “Ik respecteer hem als coach, maar hij wilde mij bij het huisvuil gooien”, klinkt het scherp. Ook op het transferbeleid komt er kritiek, andermaal met Hasi in de rol van boosdoener: “Ik begrijp de transferpolitiek niet. Jongeren worden geblokkeerd door het huidige beleid en daar heeft Hasi een groot aandeel in.” Volgens Vanden Borre is Hasi een “showman, met veel theater langs de lijn”, verwijzend naar zijn reactie op een slechte voorzet van Acheampong tegen Oostende. “Denkt hij dat zijn ploeg zo vertrouwen tankt? Blijkbaar weet hij ook niet of Dendoncker een verdediger of een middenvelder is. En we spelen zonder vleugels”, klinkt het scherp.
 
Het is dus duidelijk dat er een serieuze haar in de boter zit tussen Vanden Borre en Anderlecht, of meer bepaald tussen de verdediger en coach Hasi: “Hij verklaarde tijdens de voorbereiding in de media dat ik de ramadam volgde. Dat deed hij om polemiek te zaaien”, gaat Vanden Borre verder die ontkent een vriendin te hebben. Het ramadam-verhaal paste, volgens de verdediger, gewoon in het plot om hem naar de uitgang te duwen.

Het zijn allemaal 'janetten'
Maar krijgt Anthony dan geen steun van de andere spelers? “Neen, er zitten enkel janetten in de kleedkamer. De meerderheid is bang.” Maar daar stoort de rechtsback zich niet aan. “Ik heb geen nood aan vrienden in de kleedkamer. Het is ieder voor zich.”

Vertrekken dan maar?
Toch denkt de speler niet aan vertrekken: “Praten met Hasi is onmogelijk, maar ze kunnen mij niet dwingen te vertrekken. Ik heb nog een contract voor drie jaar.” Maar ondertussen is de club wel op zoek naar geïnteresseerden: “Ik maak me geen zorgen. Niemand wil een speler met mijn imago, hoewel dit onterecht is. En de club heeft nog wel andere meer dringende zorgen.”
 
Enkel manager Van Holsbeeck en de fans blijken nog op respect te kunnen rekenen: “Enkel meneer Van Holsbeeck heeft in mij geloofd. Maar ik heb wel zelf keihard gewerkt om terug te komen. Het is niet dat de club mij de hand gereikt heeft. Ik heb ze zelf moeten nemen. Ik moet Anderlecht niet eeuwig dankbaar zijn.”
“In de eerste plaats is deze situatie jammer voor de supporters. Ik heb respect voor hen en zal daarom enkel door de grote poort vertrekken. Maar ik wil helemaal niet weg. Ik heb een fantastisch jaar gekend, prijzen gepakt en het WK gespeeld. Maar zolang Hasi hier coach is, blijf ik in de B-kern en zal ik onze jongeren bijstaan met goede raad.”



anderlecht-online forum