Van Holsbeeck: "Ik ben nog steeds aan het bekomen"

DONDERDAG, 20 AUGUSTUS 2015, 12:15 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dat het interview van Anthony Vanden Borre is ingeslagen als een bom, is een understatement. Herman Van Holsbeeck is zwaar aangelslagen en ontgoocheld: "Ik ben nog altijd aan het bekomen."

"Ik ben nog steeds aan het bekomen van wat ik gelezen heb. Ik voel me persoonlijk aangeslagen. We hebben Anthony de hulp geboden op het moment dat hij het enorm moeilijk had", aldus een zichtbaar aangeslagen manager. 

Het feit dat Anderlecht, Vanden Borre weg wil, spreekt hij dan ook tegen: "Maar dat is de grote onwaarheid in het artikel. Hij is me letterlijk komen zeggen dat hij wil vertrekken. Hij zegt nu het tegenovergestelde om de fans aan zijn kant te krijgen."

"Er zijn enkel verliezers in dit verhaal. De clubs is altijd het belangrijkste. Een speler, een trainer, een voorzitter,... Allemaal ondergeschikt aan het clubbelang. Dit is een zwarte dag voor de club. We gaan nu zien wat er moet gebeuren, maar dit moet eerst bezinken", aldus Van Holsbeeck.

Volgens de manager begonnen de problemen met Vanden Borre toen zijn contract werd opgewaardeerd: "We hebben fantastisch kunnen werken met Vanden Borre toen hij 1.000 euro per maand verdiende. Het werd moeilijker toen hij honderdduizenden per jaar verdiende. Daar ben ik ongelooflijk ontgoocheld over."

"Voor jongens als Anthony zou je een begeleider moeten vinden die 24 uur op 24 bij hem kan zijn, tijdens een gehele carrière. Dat is de enige manier om uit zo iemand het maximale te halen. We hebben dat in meer realistische mate geprobeerd, wel ik moet vandaag toegeven dat we gefaald hebben. Dit is ook een mislukking van ons sociale werk."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.