Vanden Borre: trainingen missen en onwettig afwezig

VRIJDAG, 21 AUGUSTUS 2015, 07:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Dat Anderlecht niet over één nacht ijs ging alvorens het Anthony Vanden Borre dinsdag naar de B-kern stuurde, blijkt uit een reeks feiten die Het Nieuwsblad vandaag publiceert. Het voorbije WK stapelde Vanden Borre de fratsen op. Een bijna gevecht met Geert Emmerechts was de druppel.

Herman Van Holsbeeck haalde het gisteren al aan: zolang Vanden Borre een doel had (terug voetballer worden en het WK halen), was er geen probleem, maar na het WK zag men op Anderlecht een andere Vanden Borre. De club toonde zich lang geduldig, maar ergens stopt het. Een overzicht.

1. Vanden Borre mist de helft van de trainingen
In het anderhalf jaar voor het WK miste Vanden Borre amper één training op tien. Dit veranderde na het WK. Vorig seizoen tekende de rechtsback present op amper 56 procent van de oefensessies. Voor de helft van de trainingen verzon hij een smoesje.

2. Drie dagen onwettig afwezig
"Als jij een artikel moet inleveren en je krant weet drie dagen net waar je uithant, zou jouw werkgever dat appreciëren?", vertelde Van Holsbeeck gisteren aan de journalisten. Hiermee doelt hij op een moment waarop Vanden Borre drie dagen van de aardbodem verdwenen leek. Hij had niemand van de club verwittigd waarom hij niet kwam opdagen. Hij kreeg hiervoor een boete.

3. Meermaals te laat
Vanden Borre trad geregeld afspraken met de voeten. Als hij om 8 uur op de club moest zijn voor cardiotrainining, arriveerde hij om 8.20 uur. In plaats van zich dan naar de fitnessruimte te haasten, ging hij naar de slaapzaal. Ook het ontbijt van 9 uur liet hij dan aan zich voorbij gaan.

4. Tot driemaal toe overgewicht
Toen Vanden Borre zijn tweede carrière bij Anderlecht begon, woog hij 90 kilogram. Hij trainde tot hij weer op 78 zat, maar in zijn eerste zomer verdikte hij opnieuw tot 85 kilogram. Toen Vanden Borre zich twee maanden geleden meldde voor het begin van de trainingen, had hij opnieuw fiks overgewicht. Na het tussenseizoen mogen spelers een vetpercentage van 12 procent hebben, Vanden Borre zat boven de 20 procent.

5. Veter-incident
Vanden Borre haalde de woede van de hele voetbalgemeeschap over zich toen hij in april zijn veters zat te binden tijdens het eerbetoon aan de overleden Gregory Mertens.

6. Ramadan-incident
Besnik Hasi vond het onbegrijpelijk dat Vanden Borre zijn voorbereiding hypotheceerde door deel te nemen aan de ramadan. In tegenstelling tot wat Vanden Borre in het interview van gisteren beweerde, heeft hij wel degelijk een vriendin volgens Het Nieuwsblad. Alleen verblijft ze momenteel in Marokko.

7. Medische staf genegeerd
En dan komen we nu aan twee feiten van de voorbije week die voor Hasi en Anderlecht de druppel waren die de emmer deden overlopen. Toen de medische staf Vanden Borre vrijdag vroeg om pillen te nemen voor een darmprobleem, weigerde hij dit. "Ik doe dit morgen wel", zo luidde het. Het was duidelijk dat Vanden Borre, die aanstuurde op een vertrek, de wedstrijdkern voor het duel tegen KV Oostende niet wilde halen.

8. Bijna-gevecht met Geert Emmerechts
Dinsdag ontplofte de bom helemaal. Zoals Vanden Borre zelf vertelde reageerde hij op een vraag van Hasi door de technische staff in twijfel te trekken. Toen Geert Emmerechts vroeg wat Vanden Borer precies bedoelde, ging de verdediger neus aan neus staan met de T2. Twee spelers konden hem nog net op tijd wegtrekken.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.