Proto: "Niemand is onvervangbaar"

ZATERDAG, 22 AUGUSTUS 2015, 08:24 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Silvio Proto reageerde als kapitien van de ploeg op de gebeurtenissen en uitspraken van Anthony Vanden Borre. De doelman is scherp en duidelijk. Voor Vanden Borre is geen plaats meer in de A-kern. 

"Wij zijn niet geraakt door de verklaringen", is Proto onmiddellijk duidelijk, "Die spruiten voort uit frustratie als reactie op het feit dat hij gestraft is. Het kopt dat Anthony in de kleedkamer gezegd heeft dat de technische staf ook eens naar zichzelf moest kijken. Dat op zich zorgde niet voor een groot probleem. Maar daarna is er een incident geweest dat je niet kan laten passeren. Hij is terecht naar de B-kern gestuurd."

Mening

Volgens Vanden Borre is hij naar de B-kern gestuurd omdat hij zijn mening uitte, dat spreekt Proto pertinent tegen.
"In mijn tien jaar bij Anderlecht is geen enkele speler naar de B-kern gestuurd omdat hij een mening had. Ik heb na de match op Oostende ook mijn gedacht gezegd, maar dat heeft mij niet in problemen gebracht. Het incident ging niet om wat er gezegd is. Op dat punt heeft Anthony gelogen in de krant. En dat bevalt me niet."

Excuses

Proto geeft aan dat het niet de eerste keer is dat er incidenten zijn met Vanden Borre. Met excuses zal hij er dan ook niet vanaf komen.
"In al die tijd dat ik bij Anderlecht ben, heb ik maar één keer eerder een gelijkaardig indicident meegemaakt. Met dezelfde speler, vorig jaar. Iedereen heeft hem dat toen vergeven. Er zijn fouten die je vergeeft en er zijn fouten die een einde maken aan iets. Of wij excuses verwachten? Het is makkelijk om fouten te maken en zich daarna te excuseren. Als je een fout maakt, moet je de gevolgen dragen en zorgen dat je dezelfde fouten niet opnieuw maakt. Anders lach je met iedereen."

Janetten

Vanden Borre noemde zijn ploegmaats janetten, geen al te slimme zet. Kan je na zo een uitspraak nog terugkeren in de groep?
"Ik stel mij die vraag niet. Maar ik voel me ook niet geviseerd door zijn woorden", bijt Proto van zich af, "Hij zegt ook dat de trainer alles deed om hem uit de ploeg te zetten, maar de trainer is de eerste die geviseerd wordt bij een slecht resultaat. Ik ken dan ook geen enkele trainer die zichzelf gaat saboteren. Maar ik heb in die tien jaar ook geen enkele speler gekend die zichzelf boven de groep zette. Wie dat doet, zet zich onmiddellijk buitenspel. Jammer genoeg zijn we een speler kwijt, maar dat kan de groep sterker maken."

Iedereen is vervangbaar


"Proto is vervangbaar, zelfs Vincent Kompany is hier vervangen", zet Proto de puntjes op de i. "De supporters moeten weten dat wat Anthony verteld heeft, niet juist is. Iedereen komt wel eens te laat, dat zijn kleine dingen die je binnen de groep regelt. Maar grote fouten kan je niet laten voorbijgaan. Ik vind dat iemand die eind in de twintig is, zichzelf moet kunnen beheersen. Zeker met zijn internationale ervaring en met zijn fouten uit het verleden. Ik heb geprobeerd om bepaalde dingen te voorkomen, maar wat gebeurd is, is gebeurd."

"Het belangrijkste is de match van zondag", wil Proto het hoofdstuk Vanden Borre afsluiten. "Of de uitspraken van Vanden Borre ons motiveren? Onze motovatie moet uit de nederlaag in Oostende komen, niet uit de woorden van een speler."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.