Vanden Borre plots modelprof bij beloften

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2015, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anthony Vanden Borre doet er alles aan om te bewijzen dat Anderlecht hem onheus behandeld heeft. De rechtsachter toont tijdens de trainingen bij de beloften een inzet als nooit tevoren. Zo vraagt hij zelfs om extra trainingen.

Waar de inzet van Vanden Borre tijdens de training van de A-kern geregeld ver te zoeken was, traint hij nu bij de beloften als een bezetene. Zo weet Het Nieuwsblad althans. Hij gedraagt zich ook als een echte leider die de jongeren stuurt. Hij vroeg de club om te mogen meespelen in de beloftenwedstrijd van gisteren tegen Lokeren, maar daar ging Anderlecht niet op in. De extra individuele trainingen die hij vroeg, krijgt hij wel.

Vanden Borre lijkt met zijn inzet te willen aantonen dat zijn verbanning belachelijk is. Hij is echter niet van plan om zijn excuses aan te bieden en blijft achter zijn uitspraken staan. Tegenover een journalist liet hij verstaan dat hij blijft vinden dat Hasi zich als een koning gedraagt en dat zijn ploegmaats janetten zijn. 

Fils de pute

Toch is iedereen die de zaak wat kent het erover eens dat Anderlecht de juiste beslissing nam om Vanden Borre naar de B-kern te sturen. Zo wist Peter Vandenbempt gisteren tijdens Extra Time te melden dat Anderlecht vorig seizoen heel wat zaken met de mantel der liefde bedekte. Dat Herman Van Holsbeeck, Besnik Hasi, Vanden Borre begeleiders en ex-begeleiders allemaal heel wat inspanningen deden om hem weer op het juiste spoor te krijgen.

Intussen blijkt ook dat Vanden Borre erg aggressief reageerde toen T2 Geert Emmerechts vorige dinsdag vroeg wat hij precies bedoelde met zijn opmerking dat ook de staff zichzelf in vraag moest stellen. Vanden Borre veerde recht, ging neus aan neus staan met Emmerechts, duwde een stoel in zijn richting en riep hem 'fils de pute' toe. Dit laatste is één van de grofste beledigingen die je in de Franse taal kan uiten. Nicolas Anelka deed het ooit bij een Franse bondscoach en dit leverde hem een schorsing van achttien wedstrijden op.

Feyenoord

Anderlecht hoopt Vanden Borre voor het einde van de transferperiode nog kwijt te raken. Veel interesse is er niet, maar Galatasaray en Feyenoord worden volgens Sudpresse genoemd.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.