Wat u moet weten over Spouwen-Mopertingen

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2015, 14:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Met Spouwen-Mopertingen gisteren een nobele onbekende uit de trommel als tegenstander van Anderlecht in de 1/16e finale van de Beker van België. We stellen de vierdeklasser graag aan u voor.

Spouwen-Mopertingen is een club uit het Limburgse Bilzen. In 2002 sloegen de clubs Rapid Spouwen en GS Mopertingen uit de deelgemeenten de handen in elkaar. In zijn eerste jaar werd Spouwen-Moperingen derde in eerste provinciale en promoveerde het via de eindronde naar vierde klasse.
 
Sindsdien is Spouwen-Mopertingen een vaste waarde in vierde klasse. De club is een stabiele middenmoter met vijfde plaatsen in 2010 en 2015 als uitschieter. In 2008 bereikte het al eens eerder de 1/16e finales van de Beker van België. Tegen KV Mechelen hield het 81 minuten stand, maar in de slotfase slikte het alsnog twee doelpunten.
 
Vorig seizoen eindigde de club op de zevende plaats in vierde klasse C.
 
Beker van België 2015
 
Spouwen-Mopertingen begon zijn bekeravontuur deze zomer met een klinkende zege tegen eersteprovincialer Beringen. In de tweede en derde ronde balanceerden de Limburgers lang op de rand van de uitschakeling, maar tegen Thes en Beerschot-Wilrijk trok het in de laatste tien minuten respectievelijk een 2-0- en 1-0-achterstand recht. Ook in de vierde en vijfde ronde gingen twee derdeklassers voor de bijl.
 
Eerste ronde: Spouwen-Mopertingen – Beringen: 8-0
Tweede ronde: Thes (4e klasse) - Spouwen-Mopertingen: 2-3
Derde ronde: Beerschot-Wilrijk - Spouwen-Mopertingen: 1-2
Vierde ronde: Spouwen-Mopertingen – Diegem: 3-2
Vijfde ronde: Spouwen-Mopertingen – Oosterzonen: 3-2 na verlengingen
 
Doelpuntenmakers: Moussa Diallo (6), Zlatko Zejnilovic (3), Martijn Dingenen (3), David Timmermans (2), Pieter-Jan Van Oudenhove (2), Barend Windels (2), Ben L’Ortye, Nicolas Mombaerts,
 
Spelersgroep
 
Coach Jan Schoefs heeft in zijn kern enkele spelers met ervaring in hogere reeksen. Doelman Patrick Coenen speelde vorig seizoen wel 22 wedstrijden voor Woluwe-Zaventem in tweede klasse. Ook Michael La Rosa speelde vorig jaar in tweede, maar bij Patro Eisden kwam hij maar tot drie basisplaatsen en tien invalbeurten. De seizoen ervoor was hij aan de slag bij MVV in de Nederlandse tweede afdeling.
 
Middenvelder Pieter-Jan Van Oudenhove speelde tussen 2006 en 2008 als jonge kerel een tiental wedstrijden voor STVV in de hoogste klasse. Via Dessel, Eindhoven, Wezet, Union en Tilleur Luik kwam hij deze zomer bij Spouwen-Mopertingen terecht.
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.