Anderlecht wint van Kiev met 1-0

DINSDAG, 25 AUGUSTUS 2015, 18:41 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Om 19 uur speelde Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Dinamo Kiev. Besnik Hasi koos ervoor om de jongeren een kans te geven zich te bewijzen. Ook Conté maakte zijn rentree. Ezekiel en Okaka kregen speelminuten om ritme op te doen.

Anderlecht nam een blitz-start en opende na zes minuten al de score. Acheampong bracht de bal voor doel en Ezekiel scoorde met een knappe volley. De vroege goal bepaalde ook het spelbeeld voor de rest van de partij. Kiev probeerde, had lichtjes overwicht, maar creëerde uiteindelijk niet zo veel echt uitgespeelde kansen. De schaarse kansen die er toch waren, werden gepareerd door een goed spelende Davy Roef. Anderlecht loerde vooral op de tegenaanval en kreeg zelf ook nog een paar mogelijkheden om de score uit te diepen. In de laatste vijf minuten konden de bezoekers dan toch scoren, maar pas na een fout op Roef te hebben gemaakt. Ook het slotoffensief dat daarop volgende, leverde (buiten steriele druk) niets op. Anderlecht won dus met het kleinste verschil.

Fase per fase:

EINDE: het slotoffensief leverde niets op voor Kiev. Anderlecht wint.

85'-90' Kiev scoort de gelijkmaker, maar er werd een fout op de keeper geconstateerd. Het feestje gaat niet door voor de Oost-Europeanen. Het is wel het startshot voor een eindoffensief.

75'-85' Nu toch weer wat meer animo. Het spelbeeld blijft echter het zelfde, al komt Anderlecht wat meer opzetten. Het spel wordt ook potiger en de ref haalt de kaarten boven.

65'-75' De partij lijkt stilaan dood te bloeden. Kiev is niet bij machte terug te slaan, al blijft het opletten achterin bij paars-wit. Anderlecht beperkt zich tot verdedigen.

46'-65' Kiev blijft aandringen en dwingt Roef tot een knappe safe. Vooralsnog blijft de stand op 1-0. Ook in de daaropvolgende minuten dringt Kiev aan met een paar kansen tot gevolg. Anderlecht probeert via de counter aan kansen te komen.

46'De wedstrijd is hervat.

​RUST: Anderlecht gaat de rust in met een 1-0 voorsprong. Ezekiel opende a snel de score met een knappe volley op een voorzet van Acheampong. Anderlecht, met een hele reeks jongeren, hield stand tegen een aandringend Kiev en overleefde een aantal hete standjes voor doel van Roef. Gaandeweg de eerste helft kwam paars-wit weer wat meer opzetten. Dreiging kwam er aan het einde van de eerste helft nog via een aantal opeenvolgende corners.

43' Anderlecht krijgt nog een uitstekende kans met een schot van in de zestien. De bal zoeft echter over.

10-45': De vroege goal bepaalt het spelbeeld. Kiev domineert lichtjes, krijgt een paar kansen, maar scoort niet. Roef maakt de meeste fases onschadelijk, maar dient geen mirakels te verrichten. Anderlecht verdedigt over het algemeen makkelijk en probeert snel tegen te stoten.

6' GOAL: Imoh Ezekiel trapt Anderlecht op voorsprong. De assist is van Frank Acheampong.

1': Aftrap.

Vooraf: De opstellingen zijn intussen bekend. Daarbij valt vooral op dat Besnik Hasi heel wat jongeren een kans geeft en dat Ibrahima Conté zijn wederoptreden maakt.

Anderlecht start met:Roef, Heylen, Nuytinck, Matthys, Bastien, Dendoncker, Acheampong, Conté, Kawaya, Ezekiel, Okaka
Invallers:E. D'Alberto, Faes, Bourard, Azevedo