Anderlecht kent tegenstander Youth League op 1 september

DONDERDAG, 27 AUGUSTUS 2015, 20:12 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Hoewel Anderlecht niet mag deelnemen aan de Champions League, kan de U19 toch aan de bak in de Youth League. Deze jeugdcompetitie wordt dit seizoen immers uitgebreid met een tweede spoor.

Net als de voorbije twee edities nemen de U19-ploegen van de 32 Champions League-deelnemers het tegen elkaar op in dezelfde poules als de grote jongens. Daarnaast is er vanaf dit jaar ook een spoor met de jeugdkampioenen uit de 32 beste landen op de UEFA-ranking. Hierbij is ook Anderlecht.
 
Nu de laatste voorrondes van de Champions League zijn afgewerkt, kennen we ook alle deelnemers aan het kampioenenspoor van de Youth League.
 
Het kampioenenspoor bestaat uit twee speelrondes waarin de ploegen met rechtstreekse uitschakeling een heen- en terugwedstrijd afwerken. Na de twee speelrondes blijven acht teams over. Die nemen het in één play-offwedstrijd op tegen de nummers twee uit de poules. De winnaars van deze duels plaatsen zich samen met de groepswinnaars voor de achtste finales.
 
Spelers mogen deelnemen aan de Youth League indien ze geboren zijn na 1 januari 1997. Spelers die in het seizoen 2015-2016 in drie of meer wedstrijden van de Champions League of Europa League in actie komen, mogen niet meer aantreden in de Youth League. Iedere club mag ook drie spelers inschrijven die geboren zijn tussen 1 januari 1997 en 1 januari 1996, maar deze moeten de voorbije twee jaar ononderbroken voor de club gespeeld hebben.
 
Speeldata kampioenenspoor
 
Loting kampioenenspoor: 1 september
 
Eerste ronde, heenwedstrijd: 29 en 30 september
Eerste ronde, terugwedstrijd: 20 en 21 oktober
 
Tweede ronde, heenwedstrijd: 3 en 4 november
Tweede ronde, terugwedstrijd: 24 en 25 november
 
Loting play- offs: 14 december
 
Play-offs: 9 en 10 februari
 
1/8e finales: 22 en 23 februari
1/4e finales: 8 en 9 maart
1/2e finales: 15 april in Nyon
Finale: 18 april in Nyon
 
Deelnemers kampioenenspoor
 
De jeugdkampioenen uit de 32 hoogste geklasseerde landen van de UEFA-ranking mogen deelnemen. Ploegen die zich via hun A-elftal ook kwalificeerden voor Champions League-spoor nemen hier deel. Hun plaats wordt ingenomen door de volgende landen op de UEFA-ranking.
 
Volgende teams nemen deel aan de Youth League in het kampioenenspoor: Villareal (Spanje), Middlesbrough (Engeland), Schalke 04 (Duitsland), Torino (Italië), Stade Reims (Frankrijk), Spartak Moskou (Rusland), Ajax (Nederland), Anderlecht (België), Besiktas (Turkije), Servette Genève (Zwitserland), Red Bull Salzburg (Oostenrijk), Pribram (Tsjechië), Viitorul Constanta (Roemenië), APOEL Nicosia (Cyprus), Midjylland (Denemarken), Legia Warshau (Polen), FC Minsk (Wit-Rusland), Celtic (Schotland), Elfsborg (Zweden), Litex Lovech (Bulgarije), Brann Bergen (Noorwegen), RAD Belgrado (Servië), Puskas Akadémia (Hongarije), Domzale (Slovenië) Senica (Slowakije), Zimbru Chisinau (Moldavië), Ravan Baku (Azerbeidzjan), Saburtalo Tbilisi (Georgië), Kairat (Kazachstan), Zeljeznicar Sarajevo (Bosnië-Herzegovina), HJK Helsinki (Finland) en TBD (IJsland).
 
De kampioenen van top 32-landen Portugal (Porto), Oekraïne (Shakthar Donetsk), Griekenland (Olympiakos), Israël (Maccabi Tel Aviv) en  Kroatië (Dinamo Zagreb) nemen deel aan het Champions League-spoor.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.