Boussoufa hapt toe op riante titelpremie

VRIJDAG, 28 AUGUSTUS 2015, 07:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Mbark Boussoufa heeft een akkoord met Anderlecht. De Marokkaan zal in Brussel een contract voor twee jaar tekenen en 1,7 miljoen euro bruto verdienen. De reden dat de onderhandelingen zo lang aansleepte, was de titelpremie. Ook daarover is nu een akkoord.

Met 1,7 miljoen euro bruto per jaar steekt Boussoufa Steven Defour af als topverdiener in de Belgische competitie. Toch levert de Marokkaan gevoelig in. Bij Lokomotiv verdiende hij 4 miljoen euro netto. Om dit enigszins te compenseren, wilde Boussoufa een erg hoge titelpremie.

Van zijn eerste voorstel wilde Anderlecht nog niet de helft betalen. Nu is er dus toch een akkoord. Om hoeveel het precies gaat, is niet duidelijk. Wel zou het heel wat hoger zijn dan de 140.000 euro die Anderlecht normaal aan zijn spelers betaald bij het behalen van een landstitel en de Champions League.

Boussoufa moet nu nog enkele persoonlijke zaken afhandelen met Lokomotiv Moskou en zijn familie en hij laat het contract ook nog eens nalezen door zijn advocaten. Als dit alles vlot verloopt, komt hij daarna naar Brussel voor zijn medische testen. Op 13 september kan hij zijn tweede carrière bij paars-wit beginnen met een duel tegen Genk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.