Analyse tegenstanders: een weerzien met oude bekenden

VRIJDAG, 28 AUGUSTUS 2015, 20:13 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Anderlecht kreeg vanmiddag met Tottenham, Monaco en Qarabag geen gemakkelijke loting voor de Europa League. Leuke affiches zijn het wel. Het wordt immers een weerzien met (oude) bekenden. Bij alle drie de ploegen.

Tottenham: het duivels klavertje vier

Tottenham Hotspur is de meest Belgische van alle Engelse topclubs. Sinds Toby Alderweireld deze zomer Moussa Dembele, Jan Vertonghen en Nacer Chadli vervoegde, spelen er vier Duivels bij de Spurs. Bovendien zijn ze onder coach Pochettino alle vier basispionnen dit seizoen. De vedette van het team is echter Harry Kane. De 22-jarige spits scoorde vorig seizoen 22 keer.

Tottenham plaatste zich voor de Europa League door vorig seizoen als vijde te eindigen. In de Europa League bereikte het de 1/16e finales. Het sneuvelde tegen Fiorentina. Dit seizoen begon het de competitie met twee gelijke spelen en één nederlaag.

Monaco: de ploeg die Carrillo strikte

Monaco zat dan wel in de derde pot, een simpele ploeg is het niet. We zagen allemaal hoe ze het Valencia erg moeilijk maakte in de laatste voorronde van de Champions League. De Monegasken eindigden vorig seizoen als derde in Frankrijk na PSG en Lyon.

Sterkhouders Ferreira Carrasco en Kurzawa vertrokken, maar met Guido Carrillo haalde het wel een bekende aanvaller in huis. Ook Anderlecht had de Argentijn bovenaan zijn verlangslijtje staan. Verder is er nog Nabil Dirar, die we kennen van bij Westerlo en Club Brugge.

Qarabag: daar is Reynaldo weer

De grote onbekende in de groep is Qarabag uit Azerbeidjan. Nochtans is de vedette van het team een bekende naam: Reynaldo. Sinds de Braziliaan in de winter van 2013 Anderlecht ruilde voor Qarabag, speelt hij er de pannen van het dak. De voorbije twee seizoen scoorde hij respectievelijk 22 en 14 keer.

Door de doelpunten van Reynaldo werd Qarabag ook twee keer kampioen. In de derde voorronde van de Champions League werd het uitgeschakeld door Celtic (1-0 uit, 0-0 thuis). In de laatste ronde van de Europa League versloeg het vervolgens Young Boys Bern (0-1 uit, 3-0 thuis). Ook vorig seizoen haalde Qarabag de poules van de Europa League. Het werd toen derde na Inter Milaan en de later finalist Dnjepr Dnjepropetrovsk.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.