Deschacht: "Het wordt knokken om te overwinteren"

ZATERDAG, 29 AUGUSTUS 2015, 08:32 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht begint met Anderlecht aan zijn twaalfde Europese campagne. De blonde verdediger was te gast in Stadion en had het ondermeer over de EL-loting, de Rode Duivels en over Steven Defour. 

"Het is een mooie affiche voor onze supporters. Maar een kwalificatie wordt moeilijk", was Deschacht eerlijk over de affiche in de Europa League. "Het is eigenlijk een mini Champions League poule. Het wordt knokken om te overwinteren. Het zijn wel hele mooie verplaatsingen voor de supporters."

Rode Duivels 

In tegenstelling tot vorige selectie, is Deschacht nu niet opgeroepen voor de Rode Duivels, is hij dan niet ontgoocheld? "Ontgoocheling? Ja en nee? Ja, omdat ik een fantastische ervaring gehad heb met de Duivels twee maand geleden en nee, omdat ik weet wie mijn plaats inneemt."
"Ik wil mee naar het EK, maar dan moet ik bijna hopen op een blessure en zo zit ik niet in elkaar. Ik ga mijn best doen en we zullen wel zien", aldus Deschacht. 
 
Steven Defour 

Ook Steven Defour maakt geen deel ut van de selectie en krijgt van Wilmots slechts een 5 à 6 op 10. Daar is Deschacht niet mee akkoord: "Steven is een topspeler voor ons. Ik weet wat hij doet voor Anderlecht. Hij loopt zich elke wedstrijd kapot voor Anderlecht. We zien wekelijks de cijfers. Hij loopt elke match 12 tot 13 kilometer, meer dan welke speler ook. Dan is het logisch dat de ontgoocheling groot is. Wilmots verkiest spelers met internationale ervaring en terecht. Steven is ontgoocheld en hij doet zijn best om er volgende selectie weer bij te zijn."

Systeem omschakeling 

Anderlecht trainde heel de voorbereiding op de "ruit", die wordt nu na een paar wedstrijden opgeborgen en er wordt teruggekeerd naar de 4-4-2. Deschacht ziet daar geen problemen in om nu opeens opnieuw van systeem te wisseln: "We zijn professioneel genoeg om het systeem direct om te schakelen ondanks dat we twee maand getraind hebben in een ander systeem. Maar de 4-4-2 is ons bekend, dus een omschakeling is niet moeilijk."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.