Defour openhartig

ZATERDAG, 29 AUGUSTUS 2015, 09:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour zit, voor de tweede keer, niet in de selectie van de Rode Duivels. Ook bij Anderlecht draait het niet zoals het zou moeten. Vorig en dit seizoen kreeg hij al een pak kritiek te verwerken. Het Nieuwsblad had een openhartig interview met de middenvelder.

Defour zette nogal vaak de bloemetjes buiten, vorig seizoen. Waardoor zijn prestaties op het veld daar onder leden, de middenvelder spreekt dit tegen. "Toen ik vrijgeze was, ging ik regelmatig op stap. Niet tijdens de week, maar wel na een match. Maar dat was tijdens mijn goede Champions League campagne. Toen het minder draaide bij Anderlecht had ik die periode allang achter mij gelaten, maar toen kwamen de verhalen pas naar buiten. Velen sparen hun muniite op om je af te maken als het slechter gaat."

Bastien en N'Sakala

"Het klopt ook niet dat Samuel Bastien als onze BOB fungeerde. Bastien gaat niet op stap. Hij is één keer met mij en N'Sakala mee geweest op restaurant. Het klopt dat Fabrice eventjes bij mij woonde toen zijn relatie afsprong. Maar dat was in december, toen hij top was. Sinds we alletwee een nieuwe vriendin hebben gaan we niet meer uit. Voor de sfeer in de groep zou ik het echt jammer vinden als N'Sakala straks vertrekt."

RodeDuivels

"Dat is de keuze van Marc Wilmots", zegt Defour over zijn niet-selectie voor de Rode Duivels, "Ik heb daar niet met de bondscoach over gepraat. Het is aan mij nu om hard te werken voor een nieuwe seelctie. Wilmots mag mij nog middelmatig vinden, het belangrijkste is dat ik bij Anderlecht het spel weer naar mij toetrek. Ik zoek nog naar mijn topvorm, maar het gaat de goede kant uit."
Het gerucht doet de ronde dat Defour het lek naar de pers was tijdens het WK: "Dit mag wel eens stoppen hoor. Inside information breng ik geen geval naar buiten, nooit !!!"

Patron

Defour is nog niet de patron waarvoor Anderlecht hem eigenlijk gehaald heeft: "Nee, maar in het systeem met de ruit op het middenveld speelde ik ook niet meer centraal en was ik minder aan de bal. We moeten nu eerst terug naar de basis, een eenvoudige 4-4-2. Eens alle nieuwkomers zijn ingepast, zal Anderlecht wel een sterkere kern hebben dan vorig seizoen."

Boussoufa

"Top", reageert Defour op de eventuele komst van Mbark Boussoufa. "Ik stond vroeger tijdens Standard-Anderlecht weleens neus aan neus met hem, maar Boussoufa is een leider die altijd zijn mening geeft. Dat zal voor meer elektriciteit zorgen binnen de groep, want dat missen we wel eens. Soms roept de coach tegen ons, om een reactie uit te lokken. Dan blijft het dikwijls te stil." 

Heeft Vanden Borre dan toch gelijk als hij zegt dat jullie 'jeanetten' zijn? "Zeker niet. Maar als het niet in iemands karakter zit om op tafel te slaan, dan kun je dat ook niet eisen. Ik roep wel, maar als ik minder presteer, ben ik ook kalmer. Boussoufa zou nog meer ziel in de groep brengen. Hij begint, en de anderen openen dan ook hun mond. Proto, Deschacht, ikzelf.... Iemand als Tielemans moet zich ook meer laten horen. Voor Praet geldt hetzelfde. Meer leiderschap tonen."

Vanden Borre

"We voelen ons niet aangesproken door Anthony. Proto, ikzelf, de trainer...iedereen heeft Vanden Borre indivudeel aangesproken toen het de verkeerde kant opging. We waren nog zo respectvol om hem niet voor de hele groep aan te pakken omdat veel jongeren naar hem opkeken. Als Vanden Borre het dan nog laat escaleren is dat zijn probleem", aldus Defour.

Anderlecht

"Ik voel mij goed en Anderlecht heeft nog groeimarge. Wacht maar tot Okaka en Kara er staan. Die eerste is een fysiek monster met een explosief karakter en Kara is iemand die andere spelers meetrekt. Er is potentieel. Geef mij gewoon nog wat tijd om weer de oude te worden van bij Standard", belsuit de middenvelder. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.