Langzaam naar de leidersplaats

ZONDAG, 30 AUGUSTUS 2015, 20:33 - jds93
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht gaat als co-leider de interlandbreak in na een simpele 3-0 zege uit bij Westerlo. De kemphanen legden Anderlecht niets in de weg. De Brusselaars hoefden zelf niet top te zijn om toch eenvoudig te winnen.

Het was in minuut 19 dat Youri Tielemans Stefano Okaka bediende. De Italiaan twijfelde niet en maakte er 1-0 van. De combinatie voorafgaand aan het doelpunt was mooi, maar tergend traag. Verrassend dat Westerlo de bal niet kon onderscheppen. In het begin van de tweede helft een soortgelijke combinatie: ditmaal zorgde Defour voor de aanvoer en was Tielemans zelf afwerker. In minuut 70 stond de einduitslag op het bord na een uitbraak van Okaka bediende Suarez de vrijstaande Praet die er 3-0 van maakte. Westerlo kwam nauwelijks tot bij Proto en had geen noemenswaardige kansen.
 
Score: 0-3
Goals: 19' Okaka (0-1), 53' Tielemans (0-2), 70' Praet (0-3)

Westerlo:Van Langendonck, Apau, Petković, Lecomte, Deams, Hyland (72’ Cools), Schuermans, Schouterden (72’ Visnakovs), Annys, Aoulad, Gounongbe
Anderlecht:Proto, Obradovic (81' Nuytinck), Deschacht, Kara, Najar, Dendoncker, Tielemans, Defour, Praet, Suarez (72' Acheampong), Okaka (73' Ezekiel)

Geel: 43' Gounongbe, 66' Najar
Rood: /

Scheidsrechter: Erik Lambrechts
Stadion: Het KuipjeNieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.