Hasi: "Dendoncker en Okaka deden het prima"

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2015, 07:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi zag hoe Anderlecht eenvoudig de maat nam van Westerlo. "We hebben het hier altijd moeilijk, maar nu begonnen we zeer goed aan de match", aldus de coach. "De teamspirit was er en iedereen wou een extraatje doen, ondanks de warmte."

Hasi opteerde tegen Westerlo nog eens voor een 4-3-3 en zag hoe dit goed uitpakte. "Voor deze match werkte het inderdaad", zo vertelde hij achteraf. "Er was veel beweging, maar dat kan ook in andere systemen. Doordat mijn drie spitsen zoveel liepen, maakten ze het de middenvelders gemakkelijk."

Leander Dendoncker speelde een sterke partij op de zes en Steven Defour zette de lijnen uit zoals we dat willen zien. "Leander was erg goed en maakt het me moeilijk. Door zijn prestatie konden Tielemans en Defour hoger spelen en de ploeg beter laten voetballen. De eerste twee doelpunten waren daar een voorbeeld van."

Vooraan maakte Stefano Okaka indruk bij zijn eerste basisplaats. "Hij heeft het goed gedaan. Hij had even tijd nodig, maar we zullen hem goed kunnen gebruiken", zo zegt Hasi, die erg blij is met de offensieve weelde die hij heeft. "Ik kon Suarez en Okaka na 70 minuten zonder problemen vervangen, die luxe had ik vorig seizoen niet. Dat Ezekiel hierdoor op de bank zit? Zijn kansen komen nog wel."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.