Tielemans: "Defensieve stabiliteit dankzij Dendoncker"

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2015, 07:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Met een assist en een doelpunt had Youri Tielemans een groot aandeel in de zege van Anderlecht. "Ik mocht hoger spelen en zwerven rond het strafschopgebied van Westerlo, ik moest dus wel beslissend zijn", aldus de 18-jarige middenvelder.

"Dit is een mooie zege", begint Tielemans. "Het is nooit gemakkelijk om hier te komen winnen, maar we hadden de juiste instelling. We geven slechts één kans weg. Gelukkig had Silvio daarop een supersave in huis. Zelf hadden we meer kunnen scoren dan drie doelpunten. We mogen fier zijn op onze prestatie, er zat geen lelijk doelpunt tussen."

Tielemans had ook lovende woorden voor Leander Dendoncker. "Ik kan me offensief uitleven omdat ik weet dat hij achter me staat. Met hem hebben we onze defensieve stabiliteit teruggevonden. Hij verdedigt, waardoor Steven Defour en ik beurtelings mogen infiltreren."

"De 4-3-3 pakte vandaag goed uit. De coach zal beslissen of we in dit systeem verdergaan", aldus de middenvelder. "We groeien stilaan naar onze beste vorm toe. De interlandbreak komt misschien wel op een slecht moment."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.