Colin blikt terug op zijn Anderlecht-periode

MAANDAG, 31 AUGUSTUS 2015, 12:02 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Maxime Colin heeft Anderlecht na amper één jaar verlaten voor Brentford. In een interview blikt de Fransman echter tevreden terug op zijn passage bij Anderlecht. De uitstraling, professionaliteit en de fans zullen hem voor altijd bijblijven.

"Om even de vergelijking met Frankrijk te maken: Anderlecht is een club met het niveau van Lille, maar ze hebben de uitstraling van PSG. Ze spelen elk jaar voor de titel en de werking is echt professioneel. Anderlecht is top in België en iedereen kijkt ernaar uit om tegen hen te spelen. Het verschil met Troyes (zijn ex-club, red.) is enorm. Ik ben blij een jaar op topniveau gespeeld te hebben."

Over zijn vertrek is hij duidelijk: "Ik was niet van plan te vertrekken en Anderlecht was ook niet van plan me te laten gaan, denk ik. Er lag geen plan op tafel voor me. Maar het project van Brentford interesseerde mij. Je kan natuurlijk nooit blij zijn als je een club zoals Anderlecht verlaat, maar voor mijn carrière was dit de beste zet."

"Anderlecht zal me voor altijd bij blijven. Vooral de Champions League-wedstrijd op Arsenal was speciaal. We stonden 3-0 in het krijt, maar de fans bleven luider zingen dan de Arsenal-aanhang. Uiteindelijk werd het nog 3-3. Dat was een speciaal moment."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.