Praet: "Aanvoerdersband teken van vertrouwen"

ZATERDAG, 5 SEPTEMBER 2015, 16:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Enzo Scifo, de nieuwe coach van de nationale beloften, heeft van Dennis Praet zijn aanvoerder gemaakt. "Een weloverwogen keuze", aldus Scifo. Voor Praet is het een hele eer. "Ik ben blij met dit teken van vertrouwen."

"Ik ben tevreden dat de coach toont dat hij vertrouwen in me heeft door me de aanvoerdersband te geven", vertelt Praet bij RTBF. "Ik heb geprobeerd om te werken aan de samenhang in de groep. Gemakkelijk is dit niet aangezien we elkaar waar eens in de twee maanden zien. Maar ik probeerde om veel te praten op het veld en de dingen te doen die een aanvoerder moet doen."

In Sudpresse Scifo noemt zijn keuze voor Praet als aanvoerder logisch. "Het is een weloverwogen keuze. Sommige spelers hebben de status van leider door de prestaties bij hun ploeg Het is logisch dat ze een streepje voor hebben wanneer ik een aanvoerder kies. Dennis weet hoe hij een groep moet motiveren en kan zijn goede instelling overbrengen. Bovendien is hij door de hele groep aanvaard."

Praet luisterde zijn eerste wedstrijd als aanvoerder op met een doelpunt. Hij stelde zo vrij snel de overwinning veilig. "We speelden een goede eerste helft tegen de Letten. We hadden controle en scoorden twee keer. In de tweede helft maakten we veel foute keuzes. Maar globaal genomen mogen we tevreden zijn. De drie punten zijn binnen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.