Welke Anderlecht-jongens mogen hopen op WK?

ZONDAG, 6 SEPTEMBER 2015, 08:42 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD In oktober nemen de Belgische U17 deel aan het WK in Chili. DavidBxl, onze kenner van de Anderlecht-jeugd, maakte voor ons een oplijsting van de Anderlecht-spelers die mogen hopen op een selectie.

Zo goed als zeker

België plaatste zich in mei voor dit EK door de halve finale te halen op het EK. De jongens die toen bij de selectie van 18 waren, zijn ook zo goed als zeker van deelname aan het WK. Dan mogen 21 spelers mee.

Wout Faes:Faes is aanvoerder van de Belgische U17 en een steunpilaar centraal achterin.

Alper Ademoglu (foto): Deze technisch verfijnde middenvelder speelde op het EK de vijf wedstrijden volledig. Ademoglu is onmisbaar voor zijn kwaliteiten om het spel op te bouwen en de bal bij te houden.

Orel Mangala: Mangala, een offensieve middenvelder, mocht op het EK drie keer starten en viel één keer in. Hij is een belangrijke schakel in de opbouw en de afwerking.

Jorn Vancamp:Deze aanvaller kwam op het EK in vier wedstrijden in actie. Zijn sterke punten zijn zijn neus voor doelpunten en intelligentie. Hij weet steeds waar hij moet staan.

Nelson Azevedo: Vleugelspeler Azevedo speelde een grote rol in de kwalificatie, maar mocht tijdens het EK slechts één keer invallen. Met zijn dribbels en techniek kan hij wedstrijden openbreken.

Mogen hopen

Aangezien er drie spelers meer mee mogen naar het WK dan naar het EK en er mogelijk enkele jongens afvallen wegens blessures of uit vorm, mogen enkele jongens hopen op een selectie.

Reian Meddour:Rechtsback Meddour haalde het EK net niet. Hij zat in de preselectie, maar viel af. Meddour, een tot verdediger omgeschoolde middenvelder, kan met zijn techniek en offensieve impulsen een meerwaarde bieden voor de Belgische selectie.

Johan Sampaoli:Sampaoli speelde vorig seizoen erg sterk en heeft een geweldig schot in de voeten. Bovendien is hij een harde werker met een goede techniek en prima vista.

Clément Petit: Petit scoorde vorig seizoen doelpuntenbij de vleet voor Moeskroen-Peruwelz. Is dit voldoende om bondscoach Bob Browaeys te overtuigen?

Mile Svilar: Jens Teunckens (Club Brugge) en Gaetan Coucke (Genk) waren de twee doelmannen op het EK in mei. Naar Chili moet nog een derde keeper mee. Met zijn prestaties in de Youth League en zijn reputatie komt Svilar zeker in aanmerking.

Invloed op Youth League

Wie bondscoach Browaeys ook selecteert, het staat vast dat Anderlecht in oktober heel wat jeugdspelers zal missen door het WK. Dit vindt plaats van 17 oktober tot 8 november. Op 20 en 21 oktober speelt Anderlecht zijn terugwedstrijd in de eerste ronde van de Youth League. Het WK zal hier spijtig genoeg zijn impact hebben.
 
 



anderlecht-online forum