Deschacht: "Maak Okaka niet kwaad"

ZATERDAG, 12 SEPTEMBER 2015, 09:02 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Olivier Deschacht is aan zijn vijftiende seizoen bezig bij Anderlecht en staat bijna meer dan 600 dagen in de basis. De speler heeft niets dan lof voor Besnik Hasi en ver vooruitblikken durft hij nog niet. 

De spelers genoten van drie dagen verlof tijdens de interlandbreak, een zeldzaam iets bij Besnik Hasi: "Dat de coach nu zo genereus was, duidt erop dat we de voorbije weken goed gewerkt hebben."

"De druk was direct enorm na de afgang op Oostende, maar als er één man niets te verwijten valt, dan is het de trainer wel", neemt Deschacht het op voor Besnik Hasi. "Die nederlaag in Oostende lag volgens mij ook niet aan het systeem, het werkte niet, oké. Maar met de juiste mentaliteit hadden we Oostende geklopt."

Anthony Vanden Borre

Na de match tegen Oostende trok Anthony Vanden Borre alle registers op en werd hij naar de B-kern gestuurd, met het ophefmakende interview als gevolg. Deschacht vergeet de hele heisa liever: "Jeanetten, wat bedoelde hij eigenlijk. Dat we meer moeten roepen op elkaar. Hasi is heel koppig, maar zijn deur staat altijd open voor overleg. Nu werd de hele club gedestabilisseerd. Anthony vergeven? We zien wel, in Syrië gebeuren er ergere dingen."

Kara Mbodj

"Kara zijn atletisch vermogen is enorm. Hij vecht de stevigste duels uit is kopbalsterk en snel. Verbaal is hij nog kalm maar fysiek kan hij onze leider worden", zegt Deschacht. Openlijk is Kara misschien niet zo zelfkritisch: "Maar na Oostende kwam hij toch aan mij vragen wat hij fout deed."

Stefano Okaka

Olivier Deschacht is enorm onder de induk van Stefano Okaka: "Stefano is de eerste in mijn team als ik mag kiezen. Met hem in duel gaan doe ik niet, ik wil zondag nog spelen. Je moet hem slim kunnen afstoppen, want hij zoekt altijd contact. Hij heeft een echt Italiaans karakter. Naast het veld de vriendelijk zelve, maar op het veld: olala. Mijn Italiaanse scheldwoorden zijn er al op vooruit gegaan. Je maakt Stefano best niet kwaad, meer zeg ik niet."

Stilstaande fases

"De concurrentie van Gent en Brugge is niet min, we oefenen dan ook vaker op stilstaande fases. Iedereen moet zijn bevelen uitvoeren en de coach houdt ons op het veld tot het goed is", aldus Duschacht.



anderlecht-online forum