Voorbeschouwing: Anderlecht - Monaco

DONDERDAG, 17 SEPTEMBER 2015, 12:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Vanavond begint Anderlecht aan zijn nieuwe Europese campagne. Na drie Champions League-deelnames moet paars-wit nu aan de bak in de Europa League. Financieel minder aanlokkelijk, maar sportief liggen er meer mogelijkheden. Al is de tegenstand niet van de poes.

Anderlecht opent straks tegen AS Monaco. De miljoenenclub uit het prinsendom verkocht deze zomer met Martial, Kondogbia, Kurzawa, Abdennour en onze landgenoot Ferreira Carrasco heel wat sterspelers. Toch blijven de Monegasken een stevige club. In de laatste voorronde van de Champions League werd het maar nipt uitgeschakeld door Valencia.

Een gezondheidswandeling zal het vanavond dus niet worden voor paars-wit. Monaco is net als Tottenham een tegenstander van Champions League-niveau. Met Nabil Dirar en Jeremy Toulalan mist het twee sterspelers, maar Joao Moutinho is hersteld na een maand blessureleed en staat wellicht aan de aftrap. Vooraan loopt Anderlecht-doelwit Guido Carrillo naast de Italiaan Stephen El Shaarawy, die Anderlecht nog kent van bij AC Milan.

Alle ingrediënten zijn aanwezig om er straks een mooie Europese avond van te maken. Maar dan moet Anderlecht de prestaties van vorig jaar in het kampioenenbal evenaren. Kara Mbodj is out en wordt centraal achterin vervangen door Leander Dendoncker, maar voor de rest kan Besnik Hasi rekenen op zijn sterkste elftal. Als Matias Suarez zijn grote Europese avonden van vier jaar geleden kan evenaren, wordt het alvast smullen geblazen.

Anderlecht - Monaco is live te volgen op Canvas.

Aftrap: 21.05 uur
Stadion: Constant Vanden Stock-Stadion
Scheidsrechter:

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Proto, Najar, Dendoncker, Deschacht, Obradovic, Gillet, Defour, Tielemans, Praet, Okaka, Suarez
Invallers:

Geblesseerd: Alvarez, De Medina, Mbodj, Sylla
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : MONACO : : :

Mogelijke opstelling:Subasic, Fabinho, Wallace, Raggi, Elderson, Silva, Moutinho, Lemar, Traore, El Shaarawy, Carrillo
Invallers:

Geblesseerd: Dirar, Helder Costa, Toulalan
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

Vorige jaren:

Geen data beschikbaar



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.