Van Damme loodst Anderlecht voorbij Charleroi

VRIJDAG, 19 SEPTEMBER 2008, 22:26 - Michaël
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht heeft vanavond, niet zonder enige moeite, met 2-0 gewonnen van Charleroi. Het duurde tot diep in de tweede helft vooraleer paars-wit kon scoren. Jelle Van Damme werd matchwinnaar.


Jacobs moest het zonder Deschacht stellen, de verdediger gaf verstek wegens ziekte. Gillet was wel van de partij. Geen Vlcek in de basis maar wel Iakovenko, Biglia startte op de bank.

De eerste helft was ronduit bedroevend. Beide ploegen slaagden er amper in kansen bijeen te sprokkelen. Paars-wit speelde zwak en had het moeilijk tegen een sterk georganiseerd Charleroi. De eerste echte kans voor Anderlecht met doelgevaar kwam er na 20 minuten spelen, maar die leverde niets op. Bij de rust weerklonk er dan ook een striemend fluitconcert vanuit de tribunes.

Jacobs greep tijdens de rust in en bracht Biglia in ten nadele van Chatelle. Anderlecht schakelde bij het begin van de tweede helft meteen een versnelling hoger. Een schot van Gillet ging nipt voorlangs. Na een tijd verzwakte het tempo. Defays kreeg een tweede keer geel na een overtreding op Van Damme. De kapitein van de Zebra's kon bijgevolg gaan douchen. Anderlecht kwam in de 79ste minuut dan toch op voorsprong dankzij Jelle Van Damme. Hij sprong hoger dan de Charleroi verdedigers en kopte de bal voorbij Laquait. Charleroi-trainer Thierry Siquet werd enkele minuten hierna naar de tribune gestuurd wegens protest. De voor Iakovenko ingevallen Vlcek zorgde nog voor de bevrijdende 2-0.

Opmerkelijk was het hoge aantal gele kaarten, maar liefst acht werden er door Stéphane Breda getrokken. Anderlecht springt door deze zege over Moeskroen in het klassement en wordt virtueel leider. Volgende week staat er de topper tegen Standard op het programma.

Score: 2-0
Goal(s): 79' Van Damme 1-0, 89' Vlcek 2-0

Anderlecht:Zitka, Juhasz, Kruiswijk, Van Damme, Wasilewski, Chatelle (46' Biglia), Gillet, Losada (71' Vlcek), Polak, Boussoufa, Iakovenko (84' Goor)
Charleroi:Laquit, Defays, Kéré, Sbai, Vandenbroeck, Chabaud, Bia, Sergio (85' Makiese), Smolders, Dos Santos Costa (71' Habibou), Théréau

Geel: 30' Théréau, 45' Kéré, 52' Defays, 61' Iakovenko, 65' Defays, 67' Losada, 85' Laquait
Rood: 65' Defays (2x geel)

Scheidsrechter: Stéphane Breda
Stadion: Constant Vanden Stockstadionanderlecht-online forum