Okaka: "Anderlecht verdient meer respect in België"

ZATERDAG, 19 SEPTEMBER 2015, 18:33 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stefano Okaka is op korte tijd uitgegroeid tot publiekslieveling bij Anderlecht. Vooral zijn optreden tegen Monaco oogste veel bewondering. Okaka op zijn beurt heeft veel liefde voor Anderlecht.

"In België vind ik dat Anderlecht niet het respect krijgt dat het verdient op basis van zijn status", begint Okaka zijn verhaal in Fan, "Anderlecht moet zeker niet bevoordeeld worden, maar we moeten ons ook niet laten doen. Daarom ga ik vlug in discussie met een scheidsrechter of tegenstander die maar fouten onbestraft laat begaan. Wel altijd beleefd, maar ik kan niet tegen onrecht."

Scoren

Het doelpuntensaldo van de Okaka is aan de lage kant, maar hij is een harde werker op het werk. Hij weet perfect waar hij naartoe wil: "Ik heb het aantal doelpunten dat ik wil scoren in mijn hoofd, maar ik verklap het niet. De coach vraagt mij om meer aanwezig te zijn in de zestien meter, maar dat vind ik moeilijk. Ik ben geen afwachtende spits, maar wel een aanvaller die afhaakt en deelneemt aan het spel."

XXL

Er is al heel wat te doen geweest omtrent de broeksmaat van Okaka. Het is nogal heel ongewoon dat een speler maat XXL heeft in zijn broekjes. Maar de spits weet dat er in het verleden nog sterke spitsen waren bij Anderlecht: "Had Romelu Lukaku ook niet zo een maat? Ik mag in de fitness niet overdrijven met krachtoefeningen."





anderlecht-online forum