Dendoncker: "Velen zeiden dat ik niet zou slagen bij Anderlecht"

VRIJDAG, 25 SEPTEMBER 2015, 08:03 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Leander Dendoncker is niet de voetballer van de dribbels op de riscico's; Hij trekt zijn ploeg vooruit met zijn werkkracht en zijn inzet. Dat bewees hij nog eens tijdens de voorbije wedstrijd tegen Spouwen - Mopertingen.

Het duurde lang eer Dendoncker aan spelen toekwam in de A-ploeg, velen gaven hem dan ook geen kans: "In het verleden kreeg ik vaak te horen dat ik niet zou slagen bij Anderlecht, vooral toen ik niet aan spelen toekwam. Wie mij écht kende, wist dat ik kwaliteit genoeg had. Ik loop meer dan 12 kilometer in elke wedstrijd. Ik moet mijn energie wel leren sparen, want soms loop ik teveel."

Moeilijk scoren

Dendoncker was diegen die Anderlecht uiteindelijk over de streep trok tegen Spouwen-Mopertingen, "Maar die vierdeklasser heeft wel zijn leven gegeven he tegen ons", reageert Dendoncker, "Maar het is waar, we scoren moeilijk. Mijn goal was een opluchting al probeer ik mijn ploegmaats zoveel mogelijk aan te geven dat we geduldig moeten blijven."
"Wat we nodig hebben is een referentiematch, met goed voetbal en enkele doelpunten verschil. Hopelijk komt die er nu zondag tegen STVV."

Verbaler

Dendoncker is een man van weinig woorden, een ietwat timide speler. Maar daar werkt hij elke dag aan: "Eén van mijn werkpunten is dat ik verbaler moet worden op het veld en een beetje meer smeerlapje. Ik moet nu niet wild om mij heen beginnen schoppen. Zo meer type Simons of Hasi vroeger: eens een tik durven uitdelen. Er bestaan geen brave verdedigende middenvelder, dat besef ik ondertussen."

Pers

"Goed of slecht: ik wil niet weten wat er over mij geschreven wordt. Mijn ouders doen dat wel in mijn plaats. Van slechte commentaar zien zij af, ik heb hen al gezegd dat kritiek erbij hoort en ze zich dat niet zo moeten aantrekken. De ene week ben je een held en de andere de pineut", aldus een nuchtere Dendoncker.

Vrije trap

De voorbije week kregen we een paar filmpjes te zien waarin Dendoncker prachtige vrije trappen neemt, in de A ploeg is hem dat nog niet gelukt. "MIjn zwabberend afstandschot is een wapen. In onze tuin heb ik daar urenlang op geoefend. Vol met wreef en genoeg kracht, dan komt die curve vanzelf wel. Die goal met beloften die volgde uit mij vrije trap, was de mooiste uit mijn profcarrière. Spijtig genoeg zag de scheidsrechter niet dat de bal over de lijn ging en werd er geen doelpunt toegekend."

Vriendin

Dendoncker is al een tijdje samen met de Kosovaarse Antigona Neziri, die hem al enkele woordjes Kosovaars leerde: "Dus als Besnik Hasi eens vloekt in zijn moedertaal, begrijp ik het af en toe", zegt Leander met een knipoog.

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.