Hasi: "We hadden meer moeten scoren"

MAANDAG, 28 SEPTEMBER 2015, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi was een tevreden coach na de wedstrijd tegen STVV, al had hij ook een reden om ongerust te zijn. "Dit was onze beste match tot nu toe, maar we moeten vlotter scoren."

"Het is positief dat we zoveel kansen afdwongen. Ik telde er zeven voor en zes na de rust", aldus de Anderlecht-coach. "Met met zoveel mogelijkheden en nadat we zo goed voetbalden, moet je twee of drie keer scoren om vertrouwen te tanken. We moeten het beter en sneller afmaken. Die gemiste kansen mogen niet in onze hoofden gaan spelen. We moeten het positieve bekijken. Dat is dat we dertien kansen hadden tegen een moeilijke tegenstander als STVV."

"Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe", gaat Hasi verder. "Praet en Defour waren belangrijk, maar onze verdediging stond ook goed. Najar en Obradovic trokken vaak en snel mee naar voor. Dat wil ik zien van mijn backs. Op het middenveld was Dendoncker opnieuw erg sterk in de duels en vooraan toonde Okaka zijn belang door de bal goed bij te houden. We speelden nu in een 4-4-2, maar er komen nog wedstrijden waarin we 4-3-3 zullen spelen."

Anderlecht kon gisteren niet rekenen op Youri Tielemans. Wie moet er voor hem wijken? "Ik zal keuzes moeten maken", zo beseft Hasi. "Dedoncker maakt het me moeilijk. Tielemans zal moeten reageren. Ik zal zoeken naar de beste oplossing."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.