Anderlecht verslikt zich in Qarabag

DONDERDAG, 1 OKTOBER 2015, 21:30 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN In het kader van de tweede speeldag van de Europa League in Group J, speelde Anderlecht tegen Qarabag. Na een lange vliegreis , van bijna vijf uur, richting Azerbeidjan, kwam Anderlecht voor de drie punten. Het werden er geen. 

Anderlecht begon hun Europese campagne met een gelijkspel, thuis tegen Monaco. De drie punten waren dus een must tegen Qarabag. 
Besnik Hasi besloot om Ezekiel aan de aftrap te bregen om zo Matias Suarez de nodige rust te gunnen op de bank. Verder geen wijzigingen bij paars-wit. Hasi hield vast aan zijn ploeg die ook tegen Sint-Truiden aan de aftrap kwam. 

Bij Qarabag stonden er dan weer twee ex-Anderlecht spelers aan de aftrap, Reynaldo en Samuel Armenteros. 

Op een rampzalig veld viel er niet veel te beleven. In de 12e minuut kreeg Okaka de bal op zijn linkervoet, echter zonder veel gevaar. Twintig minuten later kreeg Anderlecht nog een kans via het hoofd van Kara, maar zijn poging belande in de handen van de doelman. 
Almeide bracht Qarabag op voorsprong met een schot dat ineens uit het niets tevoorschijn kwam en zo Proto verrasste. 

Na een rampzalig eerste helft, begon Anderlecht na de rust met meer agressiviteit aan de wedstrijd. Maar de rampzalige toestand van het veld was niet echt bevorderlijk voor het spel van paars-wit. Ezekiel kreeg een grote kans op de gelijkmaker maar werd onderschept. 

Hasi besefte dat het een race tegen de tijd zou worden en bracht Acheampong in voor Obradovic om zo meer snelheid in het spel te brengen. 

Anderlecht weigerde de nederlaag zomaar te accepteren en kreeg de verscheidene kansen, maar zowel Okaka als Ezekiel zagen hun schot op de lijn gepakt worden. 
Twintig minuten voor tijd probeerde Hasi zijn laatste redmiddel in, en wisselde Praet voor Suarez. Maar ook die driehoek, Okaka, Suarez en Ezekiel kon geen verandering meer brengen op het scorebord. 

De volgende Europese ontmoeting is thuis tegen het Engelse Tottenham op donderdag 22 oktober. 
 
Score: 1-0
Goal(s): 36’ Almeida

Qarabag FK:Šehić, Medvedev, Hüseynov, Sadygov, Agoli, Almeida, Garayev, El Jadeyaoui (77’ Yunuszada), Quintana (67’ Diniyev), Reynaldo, Armenteros (61’ Ismayilov)
RSC Anderlecht:Proto, Najar, Kara, Deschacht, Obradovic (64' Acheampong), Gillet (72' Tielemans), Defour, Dendoncker, Praet (72' Suarez), Okaka, Ezekiel

Geel: 74' Defour
Rood: /

Scheidsrechter: Oliver Drachta (AUT)
Stadion: Tofig Bahramov Republican stadium (Baku)



anderlecht-online forum