Wilmots: "Kums momenteel beter dan Defour"

ZATERDAG, 3 OKTOBER 2015, 11:52 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Steven Defour is niet opgeroepen voor de twee komende interlands van de Rode Duivels. Bondscoach Marc Wilmots legt uit waarom. "Als ik moet kiezen tussen hem en Sven Kums vind ik Kums momenteel beter in vorm."

Wilmots wil vier verdedigende middenvelders in zijn selectie. Witsel, Nainggolan en Fellaini staan niet ter discussie. "Marouane speelt momenteel minder, maar hij is onmisbaar", aldus Wilmots. Voor de vierde stek ging het, nu Moussa Dembélé geblesseerd is, tussen Defour en Kums. Die laatste haalde het.

Ook in juni liet Wilmots Defour thuis en vorige maand werd hij er pas bijgehaald toen Dembélé uitviel. "Of ik verwacht had dat Steven vandaag verder zou staan dan toen? Het is te bezien wat je verstaat onder verder", vertelt Wilmots. "Hij speelt al geregeld de volledige wedstrijd en is beter in vorm dan een tijdje geleden. Maar op het hoogste niveau (Champions en Europa League, red.) heeft Kums laten zien dat hij momenteel meer zijn plaats verdient dan Steven. Volgende keer kan het anders zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.