YL: Anderlecht vernedert Brann: 5-0

WOENSDAG, 7 OKTOBER 2015, 19:09 - Garrincha

JEUGD De paars-witte U19 heeft zich woensdagavond eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van de Uefa Youth League. In het Vanden Stockstadion smeerde het Brann Bergen een droge 5-0 aan, nadat de heenwedstrijd op 1-1 was geëindigd.

Score:5-0

Doelpunten: 32' Lukebakio (1-0), 40' Vancamp (2-0), 59' Azevedo (3-0), 84' Vancamp (4-0), 92' Bourard (5-0)

Anderlecht: D'Alberto, Denayer (84' Bernier), Faes, Cools, Amrani, Mangala, Loua, Bourard, Lukebakio (72' Ademoglu), Vancamp, Azevedo (75' Mikal)

SK Brann: Pettersen, Edvardsen (46' Magnussen), Birkeland, Steen, Brazy, Pallesen Knudsen, Stenevik, Omar (79' Foldnes), Rotihaug, Lorentzen, Vetas (11' Hoberg Vetti)

Gele kaarten: 2' Vancamp, 30' Rotihaug, 33' Edvardsen 64' Knudsen, 80' Loua

Anderlecht toonde zich van bij de aftrap de betere ploeg, maar moest toch meer dan een half uur wachten vooraleer Dodi Lukebakio de 1-0 tegen de netten werkte. Na veertig minuten verdubbelde Jorn Vancamp de score. Meteen ook de ruststand.

Wie dacht dat Brann de wedstrijd na rust in handen zou nemen, kwam bedrogen uit. Anderlecht kwam niet meer in de problemen en op het uur maakte Nelson Azevedo de wedstrijd dood door er 3-0 van te maken.

In de slotfase dikten Jorn Vancamp en Samy Bourard de score nog aan tot 5-0.

Herbeleef de wedstrijd hieronder fase per fase:

94' Afgelopen!
Anderlecht plaatst zich eenvoudig voor de volgende ronde van de Youth League.

90+2' 5-0Samy Bourard maakt de afgang compleet. Hij scoort de 5-0 in de slotseconden van de partij.

84'Ook Anderlecht voert een laatste wissel door. Gilles Denayer mag gaan rusten en wordt vervangen door Antoine Bernier.

82' 4-0:
Jorn Vancamp steekt het mes nog wat dieper in de Noorse wonde. Op assist van MIkal maakt hij er 4-0 van.

79'Laatste wissel bij de bezoekers. Foldnes krijgt nog tien minuten om zich te tonen. Omar gaat naar de kant.

75'Frank Mikal komt Nelson Azevedo vervangen.

72'Eerste wissel bij Anderlecht: Alper Ademoglu komt Dodi Lukebakio vervangen.

68'De tijd tikt rustg weg in het voordeel van Andrlecht. De bezoekers lijken voorlopig niet op zoek te gaan naar een mirakel.

59' 3-0!Boeken toe! Nelson Azevedo-Janelas brengt Anderlecht op een veilige 3-0 voorsprong. Gaat de voet van het gaspedaal of wordt het nog een afstraffing voor de bezoekers?

53'Anderlecht blijft de betere ploeg en versiert opnieuw een paar kansen. Het ziet er steeds beter uit voor de thuisploeg.

46'Brann voert een tweede wissel door bij het begin van de tweede helft: Magnussen komt Edvarsen vervangen.

45'Anderlecht gaat met een verdiende, dubbele voorsprong de rust in. Strafschoppen worden het alleszins niet. Bij 2-2 of een 'groter' gelijkspel gaan de bezoekers door.

45':Rust.

40': 2-0! Jorn Vancamp verdubbelt de voorsprong voor Anderlecht.

36':Ook na het doelpunt duwt Anderlecht door. Faes probeert het, maar Pettersen. Paars-wit versierde intussen al negen hoekschoppen. Brann amper twee.

32': 1-0!Anderlecht zet zijn veldoverwicht om in een eerste doelpunt. Dodi Lukebakio is de schutter van dienst.

30': Anderlecht is duidelijk baas in het eerste halfuur. Het versierde zeven kansen, tegenover slechts één voor de bezoekers.

20':Brann steekt een eerste keer de neus aan het venster. De poging van Ahmed Omar gaat naast.

18':Samy Bourard treft de paal!

15':Het openingskwartier is voor Anderlecht met drie doelpogingen voor Anderlecht. Vooral Lukebakio is er dichtbij, maar hij stuit op doelman Petterson.

11':Na amper elf minuten moet Brann een eerste keer wisselen. Even Vetas moet geblesseerd naar de kant. Gaute Hoberg Vetti neemt zijn plaats in.

2':Gele kaart Jorn Van Camp.

Vooraf: De elf waarmee paars-wit aan de aftrap verschijnt zijn bekend. Daarbij één verrassing: de 15-jarige Mohamed Loua.Loua staat centraal op het middenveld naast Orel Mangala.Alper Ademoglu, naast Wout Faes toch gezien als het grootste talent van deze ploeg, zit net als vorige week op de bank. Uit de selectie van twintig spelers die René Peeters had gemaakt voor deze wedstrijd vallen Reian Meddour en Johan Sampaoli naast het wedstrijdblad.

Doelpunten:32' Lukebakio (1-0), 40' Vancamp (2-0), 59' Azevedo (3-0), 84' Vancamp (4-0), 92' Bourard (5-0)

Anderlecht:D'Alberto, Denayer (84' Bernier), Faes, Cools, Amrani, Mangala, Loua, Bourard, Lukebakio (72' Ademoglu), Vancamp, Azevedo (75' Mikal)
Invallers: Mombaerts, Foulon, Van der Heyden, , Petit,

Invallers: Jetmundsen, Misje Roman, Sjursaether, Eriksen,