"Interlandpauze komt niet ongelegen"

DONDERDAG, 8 OKTOBER 2015, 20:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Dennis Praet en Leander Dendoncker beleefden de voorbije weken turbulente tijden op Anderlecht. Deze week vertoeven ze bij de nationale beloften voor een interland tegen Malta. "Het doet deugd om even de focus te verleggen", geeft de Praet toe.

"Vooral de laatste twee matchen waren iets minder", vertelt Praet bij Sporza. "In Qarabag speelden we niet onze beste wedstrijd, maar tegen KV Mechelen vond ik ons niet slecht spelen. Maar we krijgen in de laatste seconde die goal tegen en missen drie strafschoppen. Daar is het publiek niet tevreden mee. Hopelijk kunnen we na de interlandpauze terug het positieve zien bij Anderlecht."

"De laatste tijd scoren we moeilijk. We hebben een beetje een vertrouwenscrisis voor de goal. We creëren veel kansen, maar werken er onvoldoende af. Het is voor iedereen goed om de gedachten nu even te verleggen en proberen het vertrouwen terug te winnen. 

Dendoncker: "Ook naar onszelf kijken"

Leander Dendoncker sluit zich aan bij Praet. "In Qarabag was het niet goed, dat moet gezegd worden", aldus Dendoncker. "De laatste match was wel goed, maar krijgen we op het einde nog een pijnlijk doelpunt tegen."

"Je kan zeggen dat het niet meezit, maar op een bepaald moment moeten we ook naar onszelf kijken. Als je al die kansen mist, inclusief drie penalties, dat is niet echt goed.Voor het vertrouwen ook niet. We moeten hier nu aan werken en snel weer de weg naar doel vinden. Eens we die doelpunten gaan maken, denk ik dat we vertrokken zijn."
 



anderlecht-online forum