Mohamed Loua, het jongste goudhaantje van Anderlecht

VRIJDAG, 9 OKTOBER 2015, 10:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Net als vorig seizoen met Mile Svilar laat Anderlecht ook dit jaar een 15-jarige opdraven in de UEFA Youth League. Zijn naam: Mohamed Loua. Graag stellen we u dit nieuwe goudhaantje voor.

Als centrale middenvelder maakte Loua een stevige indruk tegen Brann. Hij liet zich opmerking door een goede balrecuperatie, was sterk in de opbouw en dwong de bezoekende doelman tot een noodzakelijke redding met een prima schot.

Loua speelt sinds de zomer van 2014 voor Anderlecht, dat hem weghaalde bij Tubeke. Dat hij als 15-jarige nu al bij de beloften speelt, is geen verrassing voor zij die de jeugdploegen aandachtig volgen.

Loua maakte in zijn eerste seizoen een erg sterke indruk. Hij startte bij de U15 waar vooral zijn groot loopvermogen opviel. Al snel schoof Loua, die ook jeugdinternational is, door naar de U16 en hij nam zelfs deel aan enkele internationale toernooien met de U17. Dit seizoen speelt Loua voor de U17, U19 en beloften.

Deze snelle opmars doet sommige mensen twijfelen aan zijn echte leeftijd. Officieel is Loua geboren op 20 april 2000 in Guinée. Gezien zijn stevige lichaamsbouw en de slechte reputatie van de administratie in Afrika, denken sommigen dat Loua ouder is dan 15 jaar. Het is echter niet aan ons om hierover te oordelen aangezien we niet over de documenten en informatie beschikken om dit te kunnen doen. Laat ons gewoon genieten van dit groot talent en hopen dat hij de juiste stappen op het juiste moment kan zetten om een mooie carrière uit te bouwen.

Tekst: DavidBxl
 



anderlecht-online forum