Vader Marenco: "Anderlecht was beste keuze"

MAANDAG, 12 OKTOBER 2015, 19:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

JEUGD Met Matteo Marenco realiseerde Anderlecht de voorbije zomer een opvallende transfer. De 16-jarige doelman kwam over van Juventus. Na twee maanden heeft Marenco zich prima geïntegreerd. Maar hoe komt zo'n jongen bij Anderlecht terecht?

Marenco belandde via Fabrizio Ravanelli en diens Luikse vriend Valère Facchini bij Anderlecht. Hij tekende nog geen contract, maar gaat dit waarschijnlijk wel doen. Dan verbindt hij zich voor drie seizoenen aan paars-wit met optie voor twee extra jaren.

Ravanelli leerde Marenco kennen toen hij coach was het tweede elftal van Juventus en nam hem onder zijn hoede. "Matteo heeft een grote toekomst voor zich", zo vertelt de oud-spits in La Capitale. "Technisch heeft hij veel kwaliteiten en zijn karakter zit ook goed. Hij heeft nergens schrik van en is opvallend volwassen voor zijn leeftijd. Ik zag meteen dat hij alles heeft om een grote doelman te worden."

"Juventus wilde hem niet laten gaan"

De integratie van Marenco bij Anderlecht verliep goed. Hij sloot aan bij de U19 en traint soms al mee met de beloften. Daarnaast studeert hij aan het Institut de la Providence in Anderlecht. Ook zijn ouders zijn vaak in de buurt. Ze huren zelf een appartement in de buurt van het Constant Vanden Stock-stadion. Elk weekend komen ze voor hun zoon supporteren.

"Naar Anderlecht komen was de beste keuze die we konden maken", vertelt vader Claudio. Ravanelli beaamt dit: "Steeds meer jonge Italiaanse spelers trekken op jonge leeftijd naar het buitenland omdat ze weten dat ze in Italië geen kans krijgen. Daarom vertrok ook Matteo. Nochtans wilde Juventus hem niet laten gaan. In Italië zijn er echter weinig club zo goed georganiseerd als Anderlecht wat betreft de jeugdopleiding."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.