Kabasele: "Blijft droom eerste spits te worden bij Anderlecht"

MAANDAG, 12 OKTOBER 2015, 21:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Toen hij eind juli begreep dat hij dit seizoen niet veel zou spelen, vroeg Nathan Kabasele om een uitleenbeurt. De spits trok naar De Graafschap. "Hoewel de resultaten tegenvallen, voel ik me er erg goed", zo vertelt hij.

Nathan Kabasele vertoefde vorige week in België om een interland af te werken met de nationale beloften. Door een blessure kon hij niet spelen, maar hij vond wel de tijd om met La Dernière Heure te praten over zijn uitleenbeurt en toekomst bij Anderlecht.

"Ik kon deze zomer bij Anderlecht blijven, maar ik vroeg aan de coach of ik mocht uitgeleend worden om speelminuten te verzamelen. Net als manager Herman Van Holsbeeck ging hij akkoord. Ze hebben me zeker niet gedwongen. Moeskroen wilde me, maar ik koos voor De Graafschap. Ik speelde er al, kende de coach en de structuur. Ik zou er niet van nul vertrekken."

Kabasele had nog een andere reden om voor De Graafschap te kiezen. "Het is ver genoeg van Brussel. Mocht ik voor Roda gekozen hebben, dan zou ik geneigd zijn om af en toe terug te keren. Er zouden teveel verleidingen zijn. De dood van Junior Malanda deed me nadenken. Ik blijf nu veel meer thuis. Maar wat me vooral veranderd heeft, is de geboorte van mijn kind. Sindsdien ben ik veel rustiger."

"Anderlecht gelooft in mij"

Naast het veld lijkt Kabasele alles op orde te hebben. Tussen de lijnen vlot het voorlopig een beetje minder. De Graafschap staat laatste in de Eredivisie en Kabasele scoorde nog niet. "Een doelpunt zou me bevrijden. Ik twijfel nog te veel voor doel. Mijn afwerking is iets waar ik nog aan moet werken. Ik ben ook nog geen honderd procent. Vorig seizoen speelde ik amper één wedstrijd op tien."

"Ondanks de resultaten voel ik me goed bij De Graafschap", zo gaat hij verder. "We zijn een voetballende ploeg. Soms krijg ik veel ballen in de lucht, maar ik doe mijn best. Ik denk dat ik beter zou renderen met een spits naast mij. Ik zou meer ballen raken en meer de ruimte induiken."

Voor Kabasele is het al de vierde uitleenbeurt. Hij blijft echter geloven in een toekomst bij paars-wit. "De club een aankoopoptie, wat ik zie als een teken van vertrouwen", zo zegt hij. "Als Brusselaar wil ik ooit eerste spits van Anderlecht worden. Zelfs als is het pas op mijn dertigste. Ik droom hier al van sinds ik een kind was."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.