Ziet Anderlecht af van uitbreiding stadion?

DINSDAG, 13 OKTOBER 2015, 18:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nadat Anderlecht drie weken geleden uit het project van het Eurostadion stapte, leek het logisch dat de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion weer op tafel zou komen. Het bleef echter stil rond dit thema. Verdacht stil.

Met het Eurostadion als plan A en een uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion als plan B leek Anderlecht mooie vooruitzichten te hebben. Plan A blijkt voorlopig echter financieel onhaalbaar en dus zouden we verwachten dat plan B uit de schuif wordt gehaald. Maar ook daar zit een probleem, zo schrijft Sport/Voetbalmagazine nu.

Anderlecht wilde het Constant Vanden Stock-stadion aanvankelijk uitbreiden van 21.000 tot 40.000 zitjes. Dit zou gebeuren via een derde ring. Die derde ring zou de omwonenden echter teveel hinder bezorgen, waardoor de club maar een bouwvergunning kreeg voor een halve ring ofwel 30.000 zitplaatsen.

Die verminderde uitbreiding is financieel erg ongunstig voor Anderlecht. In een gunstig business-model zouden de 9.000 nieuwe stoeltjes 5.000 euro per stuk kosten. Een bedrag dat op 20 jaar kan worden terugverdiend. De nieuwe zitjes zouden echter een erg slecht zicht bieden, waardoor de prijs per zitje veel hoger zou liggen en economisch niet haalbaar is om de kostprijs terug te winnen.

De boodschap lijkt dan ook duidelijk: ""De investering die nodig is om 10.000 personen extra te kunnen ontvangen is te ingewikkeld in verhouding tot het rendement", zegt manager Herman Van Holsbeeck.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.