Schauvliege: "Nog geen plannen gezien van Eurostadion"

DINSDAG, 13 OKTOBER 2015, 18:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In maart 2016 wil bouwheer Ghelamco de eerste spade in de grond steken voor het Eurostadion. Dan zal men echter snel in actie moeten schieten. De Vlaamse regering kreeg immers nog geen plannen voorgelegd.

Michel Doomst (CD&V), Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) en Axel Ronse (N-VA) vroegen Vlaams minister Joke Schauvlieghe vanmiddag in de bevoegde commissie naar een stand van zaken van het stadion. Voor de bouw kan starten, moeten immers allerlei procedures doorlopen worden. Momenteel ligt er een kennisgevingsnota voor de opstart van de project-MER (milieu-effectenrapportage) op tafel. "Er zijn al gesprekken geweest, maar een concreet plan hebben we nog niet ontvangen", antwoordde Schauvlieghe op de vraag van de drie parlementsleden.

Doomst en Ronse vragen zich daarom af of de voorziene planning niet in gevaar komt. "Als je weet welke procedures nog allemaal nodig zijn, kan de spade nooit in maart 2016 in de grond gaan", zegt Doomst. "Het feit dat er nog geen informatie is over de concrete plannen, beangstigt mij wel over de haalbaarheid van het project. Misschien is het beter dat het project helemaal begraven wordt", klinkt het bij Ronse.

Sinds Anderlecht drie weken geleden uit het stadionproject stapte, heerst er grote onduidelijkheid. Zonder paars-wit is het Eurostadion financieel niet rendabel.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.