Gillet: "Op huidige positie kan ik Duivels niets bijbrengen"

DONDERDAG, 15 OKTOBER 2015, 12:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na de interlandbreak moet Anderlecht zondag weer aan de bak tegen Zulte Waregem. "De pauze heeft ons goed gedaan", zegt Guillaume Gillet.

"In de laatste drie wedstrijden creëerden we 31 kansen, maar konden we slechts twee keer scoren", vertelt Gillet in La Dernière Heure. "Maar nu moeten we ons focussen op de wedstrijden die komen. Er komen mooie Europese duels aan en we willen het kalenderjaar afsluiten als koploper in de competitie en met mooi voetbal."

"Vergeet niet wat Proto, Deschacht en ik al deden voor de club"

Na de partij tegen Mechelen waren de supporters erg ontevreden. Volgens Gillet was de kritiek onterecht. "Als we slecht hadden gespeeld, kan ik hun reactie begrijpen. Die gemiste strafschoppen zijn moeilijk uit te leggen, maar verder konden we onszelf niet veel verwijten. Ik denk niet dat we slecht speelden. Zeker niet na een vermoeiende Europese verplaatsing."

Gillet kreeg gefluit te verduren na een aantal gemiste kansen en ook Proto en Deschacht liggen onder vuur bij sommige supporters. "Misschien gooit men minder snel een steen naar jongeren die nog niet zo veel ervaring hebben", zo reageert Gillet. "Anderlecht is een speciale club, vooral in slechte tijden. Maar vergeet niet wat wij drie al betekend hebben voor de club. Vergeet ook niet dat we maar mensen zijn en mensen fouten maken."

"Klaar om strafschop te nemen"

In die laatste wedstrijd voor de interlandbreak miste Anderlecht drie strafschoppen. Het vertrouwen lijkt alleszins niet aangetast. Zowel Tielemans als Praet gaven aan de volgende te willen nemen en ook Gillet is bereid. "Ik ben klaar om te trappen. Tegen KV Mechelen stond ik ook op het lijstje. Of we er de voorbije dagen op getraind hebben? Neen, tegenover je eigen doelman kan je een wedstrijdsituatie niet perfect simuleren."

"Euro 2016? Laat ons realitisch blijven"

De Rode Duivels plaatsten zich deze week voor het EK in Frankrijk. Hoopt Gillet nog op een selectie? "In mijn huidige positie als vleugelspeler kan ik de Rode Duivels niet veel bijbrengen. Ik moet realistisch zijn. Net als het WK is het EK een droom, maar ik ben in deze campagne nooit opgeroepen. Ik moet dus hopen op het omgekeerde van het WK: toen speelde ik veel, maar viel ik toch uit de boot."

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.