Conté: "Alles om basisplaats terug te winnen."

VRIJDAG, 16 OKTOBER 2015, 14:01 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Eind vorig seizoen onderging Ibrahima Conté een operatie aan beide knieën. Daardoor mistte hij de voorbereiding en de stage. Ondertussen is Conté weer fit en hij heeft een duidelijk doel: Zijn basisplaats terug veroveren.

Conté kwam nog maar één keer in actie dit seizoen, 46 minuten tegen Charleroi, sindsdien zit hij weer op de bank. De Guineeër beseft dat de plaatsen op het middenveld duur zijn maar laat zich daar niet door afschrikken: "De plaatsjes zijn duur op het middenveld. Ik had al een goed gesprek met Besnik Hasi, hij zei dat iedereen moet vechten voor zijn plek en zich moet bewijzen. Ik mistte de voorbereiding én de stage. Voor de moment ziet het er heel moeilijk uit maar ik weet dat ik uiteindelijk mijn plaats op het veld zal terugwinnen. Het seizoen is nog lang."

Beste niveau

Conté praat vaak met Hasi en de trainer blijft ook het vertrouwen behouden in de middenvelder: " De trainer zegt zelf dat eens ik op mijn beste niveau ben, niemand mij nog zal passeren. Het is dus aan mij om dat niveau zo vlug mogelijk terug te vinden. Dat kan enkel door hard te werken."

Net als vele andere momenteel bij Anderlecht, mist ook Conté teveel kansen voor doel. Maar ook daar wil hij verandering in brengen: "Mijn doel is om  dit seizoen veel assits te leveren en veel doelpunten te maken. Ik ga proberen om wat meer egoïst te zijn als het op scoren aankomt. Niet altijd, maar vooral als ik mij alleen in de zestien ben. Ik ben een offensieve middenvelder, mijn taak is om te laten scoren en om zelf te scoren. Na de training werk ik nog vaak op doelpunten, gewoon om mijn statistieken te verhogen."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.