Hasi: "Gezien dat de mentaliteit goed zit"

MAANDAG, 19 OKTOBER 2015, 07:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Goed voetbal, vier doelpunten en een gescoorde strafschop: Besnik Hasi had na de partij tegen Zulte Waregem alle redenen om tevreden te zijn. "Dit geeft vertrouwen met het oog op Tottenham en Club Brugge."

"De voorbije weken was er heel wat negativiteit over gemiste kansen. De voorbije dagen probeerden we daar komaf mee te maken. Ik zei de spelers dat Mitrovic weg is, maar we genoeg spelers hebben die kunnen scoren. Het belangrijkste is dat we zoveel kansen afdwongen. Met de goede mentaliteit zouden die er ooit wel in gaan."

Die mentaliteit was er tegen Zulte Waregem. "Het blok stond goed, we controleerden de wedstrijd en gaven amper iets weg. Maar vooral: de wil om te winnen was erg groot. Ik vergeeet echter niet dat we een helft tegen tien man gespeeld hebben. Maar er zijn al matchen geweest waarin we het dan ook nog moeilijk kregen. Nu maakten we de wedstrijd helemaal dood. Dit bewijst dat het goed zit met de mentaliteit."

"Sterke Defour dankzij Wilmots"

Ook belangrijk: Anderlecht kreeg een strafschop en miste die niet. "De voorbije week hebben we strafschoppen getraind", geeft Hasi toe. "Steven Defour heeft er toen één gemist, maar ik zei hem 'jij trapt'."

Defour speelde trouwens een erg sterke wedstrijd. "Hij is al even goed bezig", merkt Hasi op. "Dankzij Marc Wilmots. Dat hij niet opgeroepen was, heeft hem geprikkeld. Als Steven dit nog niveau nog even aanhoudt, hebben we de beste Defour."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.