Najar zegt nationale ploeg even adieu

MAANDAG, 19 OKTOBER 2015, 17:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Andy Najar zal zich voor enige tijd niet meer beschikbaar stellen voor de nationale ploeg van Honduras. Dat laat hij weten in een open brief. Familiale problemen liggen aan de basis van zijn beslissing.

In september gaf Najar verstek voor twee oefeninterlands. De Hondurese bondscoach reageerde furieus in de lokale media. Najar legt nu uit waarom hij er toen niet bij was.

"Gezien de recente gebeurtenissen en misverstanden heb ik besloten deze brief te schrijven", zo begint Najar. "Zoals jullie weten was ik niet bij twee oefenduels van Honduras. Er werd gespeculeerd dat druk van Anderlecht hier de oorzaak van was. Die geruchten kloppen niet. De club heeft me altijd professioneel en persoonlijk gesteund."

"Zonder in detail te gaan, maar ik miste deze duels om persoonlijke redenen", gaat hij verder. "Ik vraag de mensen van de bond en de media om begrip. Net als jullie heb ik nog een leven buiten mijn job. Ik heb familiale problemen en deze vragen mijn aandacht."

"Deze problemen zorgen ervoor dat ik nu niet optimaal kan presteren. Daarom heb ik besloten mijn plaats bij de nationale ploeg tijdelijk af te tsaan aan een andere speler. Aan een speler die de kleuren kan verdedigen zoals ik dat zou willen kunnen doen."

"Ik hoop dat mijn problemen in de nabije toekomst snel opgelost raken en ik vrij van alle kopzorgen me weer volledig kan inzetten voor de nationale ploeg. Honduras zit diep in mijn hart."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.