Van Himst: "Het is Hasi zijn job om keuzes te maken"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2015, 07:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Youri Tielemans begon tegen Zulte Waregem voor de vierde keer op rij op de bank. In de nieuwe 4-4-2 van Besnik Hasi is voorlopig geen plaats voor het jonge talent. "Tielemans is het slachtoffer van de huidige veldbezetting", zegt Paul Van Himst.

Hasi probeerde dit seizoen al meerdere veldbezettingen uit. Sinds hij kiest voor een 4-4-2 met Praet en Gillet op de flank, loopt het goed. Tielemans is het kind van de rekening. "Volgens mij doet het Hasi ook pijn om Tielemans op de bank te zetten, maar het is zijn job om keuzes te maken", aldus Van Himst in Het Laatste Nieuws.

"Ik begrijp Hasi's keuze voor Dendoncker en Defour. Dendoncker is de beste verdedigende middenvelder. Defour kan nu hoger spelen, wat beter aansluit bij zijn kwaliteiten. Hij moet minder de bal komen halen tussen de centrale verdedigers. Sinds Anderlecht zo speelt, zie je Defour ook beter worden."

Centraal is er dus geen plaats voor Tielemans. "Youri is een speler voor een 4-3-3", vindt Van Himst. "De flank past niet bij hem. Daar heb je meer aan Praet en Gillet. Tielemans is het slachtoffer van het systeem, maar Hasi heeft momenteel weining redenen om dit te veranderen."



anderlecht-online forum