Praet: "Meest overschatte speler, dat deed pijn"

DINSDAG, 20 OKTOBER 2015, 13:56 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Bijna een jaar geleden werd Dennis Praet verkozen tot Gouden Schoen. Een troffee die blijkbaar geen zegen maar een vloek is. Al blijft Praet het een grote eer vinden om op de erelijst van de Gouden Schoen te mogen staan.

"Ik zal die onderscheiding altijd blijven koesteren", zegt Praet over de Gouden Schoen, "Maar sinds ik de Gouden Schoen won, heb ik mijn dosis pech gehad. Eerst was er die rugblessure, daarna had ik moeite om mijn spelpeil van het jaar daarvoor te evenaren. Misschien doet de Gouden Schoen op de een of ander manier toch iets met een voetballer. Al weiger ik te denken dat er een vloek rust op die schoen."

"Het klopt dat de verwachtingen hoger liggen.Bij Anderlecht word ik al jaren beloerd. De Gouden Schoen heeft daar niet veel aan veranderd", aldus Praet tegenover Sport/Voetbalmagazine.

Hard aangekomen

Een paar maanden geleden werd Praet tot de meest overschatte speler van de Jupiler Pro League verkozen. Een titel die toch wel hart aangekomen is bij de Leuvenaar, al kan hij het wel plaatsen: "Weet je wat het is? Ik won de Gouden Schoen en daarna stond ik bijna drie maanden aan de kant met een blessure. Toen ik eindelijk fit was, kon ik mij niet doorzetten. Als er in die periode dan zo'n enquête wordt afgenomen, wat denk je dan dat de spelers onthouden? Ik kan begrijpen dat jongens dan gaan denken: Praet wordt toch overgewaardeerd. Maar top prestatie in de Champions League, daar trek ik mij dan aan op."

 



anderlecht-online forum