Defour: "Twee keer winnen zal ons boost geven"

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2015, 07:47 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Om Tottenham vanavond te verslaan, rekent Anderlecht in grote mate op Steven Defour. De middenvelder leunt tegen zijn beste vorm aan en heeft er vertrouwen in. "De wedstrijd in Zulte Waregem kan voor de déclic gezorgd hebben."

"De voorbije weken ging ons voetbal de goede richting uit, maar maakten we de kansen niet af", opent Defour in Het Laatste Nieuws. "In Waregem scoorden we vier keer. Dat hadden we nodig. We wisten dat we het konden. Dat de ballen nu binnengaan, geeft vertrouwen. Goed ook dat we die penalty scoren. Winnen we zonder dat die binnengaat, was er ook weer veel commotie."

"Iedereen weet wat hij moet doen"

Na een moeilijk eeste jaar met veel kleine blessure, staat de Mechelaar nu dichtbij zijn beste niveau. In competitie en beker miste hij samen nog maar vijf minuten. Hij wordt ook steeds belangrijker. "Ik heb steeds gezegd dat ik meer centraal moet kunnen spelen. Die ruit van in het begin van het seizoen was niet echt mijn ding. Het klikt ook goed met Dendoncker."

"Het huidige 4-4-2-systeem zit goed. Alles is duidelijk, iedereen weet wat hij moet doen. Het derde doelpunt in Waregem (met Obradovic die diep gaat op links, red.) is daar een mooi voorbeeld van. We voelen elkaar alsmaar beter aan."

"Mindere prestaties ondermijnen gezag als leider"

Marc Wilmots riep Defour niet op voor de voorbije twee interlands. Dat prikkelde hem. "Ik wist dat ik goed bezig was. Als ik er dan niet bij ben, is dat een extra motivatie. Ik was teleurgesteld. Maar het is niet zo dat ik die extra prikkel nodig heb om bij Anderlecht goed te presteren."

Bij Anderlecht kwam Defour vorig jaar aan met de opdracht een leider te worden. Dat lukt steeds beter. "Dat is ook gemakkelijker nu ik mezelf goed voel. Als je minder presteert, ondermijnt dat je gezag. De trainer zei me echter dat ik die rol moest blijven opnemen."

"Doorgaan op ons elan"

Even naar vanavond dan. Met Tottenham krijgt Anderlecht een sterke tegenstander voor de kiezen. "Maar een stunt moet mogelijk zijn", gelooft Defour erin. "In de Champions League hebben we vorig jaar bewezen wat we kunnen. Dit is vergelijkbaar met Galatasaray vorig jaar thuis: toen moesten we ook winnen."

"We willen doorgaan op ons elan van zondag: goed voetbal brengen en goals maken. Na Tottenham volgt zondag Club Brugge. Twee keer winnen zou ons een boost geven waar we weken op kunnen teren."



anderlecht-online forum