Hasi: "We zullen risico's nemen"

DONDERDAG, 22 OKTOBER 2015, 16:02 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Besnik Hasi heeft zijn strijdplan voor vanavond klaar. De Anderlecht-coach wil tegen Tottenham punten pakken en wil dit zien in het spel van zijn ploeg. "We gaan niet blind aanvallen, maar we zullen risico's nemen."

“De nederlaag in Qarabag deed pijn”, kijkt Hasi nog even terug. “Dit de match van de laatste kans noemen, is overdreven, maar het wordt wel een sleutelduel als je kijkt welke wedstrijden er nog komen.”

“Goed omspringen met de kansen die we krijgen”

In Qarabag begon Anderlecht volgens sommige spelers met te veel respect aan de partij. Dat wil Hasi nu niet zien. “We mogen niet vergeten dat Tottenham ook nog maar vier punten heeft. Ze zijn ongelooflijk beweeglijk. We zullen altijd goed georganiseerd moeten staan en onze man niet laten lopen.”

“Aan de overkant moeten we efficiënt omspringen met de kansen die we krijgen”, gaat Hasi verder. “In Europa spelen we anders dan in België. Daar zetten we hoger druk terwijl het nu meer uit het middenveld moet komen. Dat we met twee spitsen zullen spelen, betekent niet dat we blind zullen aanvallen. Maar we zullen we de nodige risico’s nemen.”

Voor de kansen en doelpunten kijkt iedereen in eerste instantie naar Stefano Okaka. “Hij kan voor ons op verschillende manieren belangrijk zijn”, geeft Hasi aan. “Niet enkel door te scoren, maar ook door de bal bij te houden. Hij moet gewoon doorgaan zoals hij de jongste weken bezig is.”

“Ik hoop dat Dembélé niet speelt”

Waar je bij Anderlecht tien van de elf namen vooraf kan invullen, is het koffiedik kijken wie Tottenham aan de aftrap brengt. Welke vedetten krijgen rust? “Maar ook als ze roteren, hebben ze nog een indrukwekkend elftal”, zo weet Hasi.

Voor ons Belgen is het vooral uitkijken naar Rode Duivels. Vertonghen, Alderwereild en Dembélé. Die zullen in eigen land geen gezichtsverlies willen lijden. “Eigenlijk hoop ik vooral dat Dembélé niet speelt”, zegt Hasi. “Van alle Belgen steekt hij erboven uit. Hij is echt top. Hij kan dribbelen, passen en verliest nooit de bal. Hoe hij de bal kan bijhouden, bewijst dat hij hoger kan mikken dan Tottenham.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.