Okaka: "Die schoen was mijn trofee"

VRIJDAG, 23 OKTOBER 2015, 07:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stefano Okaka toonde zich opnieuw van goudwaarde voor Anderlecht. De Italiaan scoorde het winnende doelpunt ... met een loszittende schoen. "Met links scoren ging niet, dus deed ik het met rechts."

Okaka profiteerde bij zijn doelpunt van positiebuitenspel. De Italiaan was zijn schoen aan het vastmaken, toen hij merkte dat Acheampong werd diepgestuurd. Meteen stond hij recht, spurtte hij naar de goal en stond daar op de goede plek. Na zijn doelpunt trapte de spits zijn losse schoen uit en zwaaide ermee. "Die schoen was mijn trofee", zo grijnst hij.

Okaka zit intussen aan zeven doelpunten dit seizoen in alle competities samen, een evenaring van zijn seizoensrecord. "Eindelijk kan ik me concentreren op de taken die een spits hoort te doen", verklaart hij dit cijfer. "In Italië was ik aanvaller, middenvelder en verdediger tegelijk. Nu blijf ik vooraan. Of ik droom van de nationale ploeg? Zijn die andere spitsen dan beter dan ik?"

Hasi: "Ik vroeg me af waarom hij maar vier goals maakte"

Ook Besnik Hasi had niets dan lof voor Okaka. Nochtans geloofde bijna niemand in de Italiaan bij zijn komst. "Ik heb veel beelden gezien. Hij was goed in de combinatie, maar ik vroeg me af waarom hij maar vier goals maakte. Dankzij Okaka komt er ruimte. In korte tijd is hij heel belangrijk voor ons geworden. Nu hij aan zeven doelpunten zit, zal ik niet meer zeggen dat hij geen killer is. Maar hij is niet de zuivere doelpuntenmaker die leeft in het vijandig strafschopgebied."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.