Mbodj: "Een stap hogerop kan later nog"

ZATERDAG, 24 OKTOBER 2015, 07:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Zijn debuut bij Anderlecht was rampzalig, maar ondertussen toont Kara Mbodj waarom Anderlecht 4,5 miljoen euro betaalde voor de imposante verdediger. De Senegalees voelt zich thuis bij Anderlecht, en nu het op het veld goed gaat wil hij ook praten. 

Het duurde een tijdje eer de Senegalees zijn eerste interview wou geven: "Praten? Dat doe je pas als je op het veld presteert. Ondertussen voel ik mij thuis bij Anderlecht en probeer ik een leider te zijn."

Zelfverzekerd

Mbodj krijgt nogal vaak het verwijt dat hij te zelfzeker is: "Ik twijfel nooit aan mezelf", geeft Kara toe, "MIjn bijnaam 'King Kara' komt niet omdat ik me als koning gedraag, maar omdat ik steeds weer keihard werk op training.

Premier League

Zoals bij velen, is ook de Premier League een droom van de Senegalees, hij stond dicht bij een transfer naar Leicester maar deed het uiteindelijk niet. "Ik wilde geen degradatie riskeren", legt Mbodj zijn keuze uit, "Hier speel ik Europees en voor de titel. Later is er nog tijd om een stap hogerop te zetten."

Anderlecht betaalde 4,5 miljoen euro voor de verdediger:  "Een teken van vertrouwen", aldus Mbodj.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.