Okaka: "Met vastberadenheid komen we ver"

DINSDAG, 27 OKTOBER 2015, 09:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Stefano Okaka was gisteren te gast in La Tribune, de Waalse tegenhanger van Extra Time. De Italiaanse aanvaller is bij Anderlecht al aan zijn tiende club toe, maar dat beschouwt hij als een pluspunt: "Het maakte mij tot de speler die ik nu ben."

"Daardoor ben ik kunnen vooruit gaan en groeien. Je kan het vergelijken met een bokswedstrijd, ik ben nooit KO geslagen, ik ben altijd terug rechtgestaan."

Europa League

Okaka is ambitieus en hij verwacht dezelfde ambitie van de club.

"Toen ik pas in België was zei ik in een interview dat Anderlecht mocht mikken op eindwinst in de Europa League.Sommige mensen zullen gedacht hebben ‘die is gek’. Maar ik ben ervan overtuigd dat Anderlecht zich kan onderscheiden op het Europese toneel", is Okaka eerlijk, “Het is goed mogelijk dat we niet door de groepsfase heen komen, maar meedraaien tot het einde van het toernooi moet ons doel zijn”,

"Als we vastberaden zijn en ons op ons doel focussen kunnen we mooie resultaten halen. Dat hebben we al bewezen tegen Tottenham, toen hebben we gewonnen tegen toch wel een grote club uit de Premier League", aldus nog de Italiaan.

Veteraan

Okaka is al profvoetballer vanaf zijn zestiende, dus op zijn zevenentwintigste begint hij zich al een beetje als een "oudje" te voelen in de voetbalwereld. Hij vindt zichzelf rijp genoeg om de jongeren bij te staan. Hij heeft enorm veel bewondering voor Youri Tielemans die hij als zijn kleine broer beschouwt.

"Als ik naar Tielemans kijk, dan zie ik een kleine jongen. Toen ik hem hier de eerste dagen in het oog hield viel mij onmiddellijk op dat hij veel talent heeft, op zijn achttiende is hij al een belangrijke speler voor ons. Op zijn leeftijd zal hij ook nog wel fouten maken, dat is normaal. Maar hij heeft enorm veel talent en ik ben ervan overtuigd dat hij later voor een hele grote club zal spelen", aldus nog Okaka.

Maar ook voor Dennis Praet heeft de Italiaan niets dan lof: "Dennis is een heel intelligente speler met heel veel technische en fysieke kwaliteiten. Eens hij ouder en rijper is zal hij de patron zijn die hij moet zijn. Dan zal hij ook een fantastische complete speler zijn."
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.