Anderlecht keurt concept Eurostadion niet goed

DONDERDAG, 29 OKTOBER 2015, 14:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Het stadionakkoord dat gisterenavond ondertekend werd, is volgens Sport/Voetbalmagazine niet zo verregaand als vanmorgen werd voorgesteld in De Tijd. Anderlecht zou zich enkel akkoord verklaren met het gunnen van de erfpacht aan Ghelamco.

Het akkoord heeft tot gevolg dat Ghelamco nu met zekerheid als bouwer zal optreden. De firma vreesde dat paars-wit met Besix, een concurrent van Ghelamco en sponsor van Anderlecht, een eigen stadionconcept zou uitwerken. Dit kan nu niet meer, tenzij de club een schadevergoeding betaalt.

Over de invulling van het Eurostadion (capaciteit, ...) is er nog helemaal geen akkoord. Ghelamco wilde de basisplannen van het stadion mee opnemen in het akkoord, maar de Raad van Bestuur van Anderlecht weigerde dit gisteren. Deze stukken werden dus uit het akkoord gehaald.

Het akkoord dat gisteren getekend is, heeft als direct gevolg dat Anderlecht en Ghelamco nu kunnen gaan onderhandelen over het concept, het ontwerp en de voorwaarden waaraan het stadion voor Anderlecht moet voldoen. Onder meer over de eigendomsstructuren zal er een stevig woordje gediscussieerd worden.

Nu de erfpacht geregeld is, kan Ghelamco wel al gunningsprocedure bij de Vlaamse overheid opstarten. Hier is immers haast mee gemoeid. Is er begin 2017 geen goedkeuring, dan raakt het stadion nooit klaar tegen 2019 en komt het hele project op de helling te staan.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.