Tielemans op drie in prestigieuze talentenlijst

VRIJDAG, 30 OKTOBER 2015, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE De sportwebsite Bleacher Report heeft zijn jaarlijkse lijst met de grootste honderd voetbaltalenten tussen 17 en 20 jaar gepubliceerd. Youri Tielemans staat op plaats drie. En er staan nog drie Anderlecht-spelers in de lijst.

Dat Tielemans de lijst haalt, is haast een evidentie. Ook Andy Kawaya en Aaron Leya Iseka verbazen niet. Een meer verrassende naam in de lijst is die van Frank Mikal. De flankaanvaller uit de paars-witte beloftekern staat op plaats 76.

3. Youri Tielemans
"Op de dag van zijn achttiende verjaardag tekende Tielemans een contract voor vijf jaar om de interesse van Atletico Madrid en Diego Simeone te af te blokken. Hij speelde een heel seizoen 2014-2015 als belangrijke schakel in de ploeg en wekte de aandacht van de Europese topclubs. Tielemans is een controlerende middenvelder met een buitengewoon positiespel en een lange bal die doet likkebaarden. Hij is nog niet sterk genoeg om in zijn eentje wedstrijden te bepalen, maar met iemand naast hem liet hij al schitterende dingen zien. Bovendien is hij mentaal sterk en hij heeft de technische kwaliteiten om de absolute top te bereiken."
 
42. Andy Kawaya
"Kawaya is een speler die erg opvalt. Hij eist de spotlights op met zijn ambitieuze dribbels in de diepte en de afstand die hij aflegt met de bal aan de voet. Hij is vinnig, snel en technisch sterk. Hij kan verdedigers tureluurs draaien. Anderlecht heeft veel goede jongeren, maar je kan gerust stellen dat Kawaya de meest opwindende van allemaal is."

46. Aaron Leya Iseka
"De broer van Michy Batshuayi is één van de beste één-tegen-één-killers die je op het jeugdniveau kan vinden", vindt Bleacher Report. "Als hij op doel afstormt, is het bijna met zekerheid raak. Hij heeft een zekere 'cool' die doet denken aan Anthony Martial van Manchester United. Leya Iseka loopt goed, houdt verdedigers af en scoort instictief. Hij kan ook een strafschop nemen. De eenvoud waarmee hij de bal raakt, wijst op een groot vertrouwen in eigen kunnen."

76. Frank Mikal
"Een sensationele dribbelaar met snelle voeten", zo luidt het. "Hij zit op de schouder van de flankverdediger en staat klaar om in de ruimte te duiken als die er is. Hij is moeilijk om te bespelen, maar moet nog leren om de bal sneller af te geven."

De top tien
1. Anthony Martial (Manchester United)
2. Raheem Sterling (Manchester City)
3. Youri Tielemans (Anderlecht)
4. Kurt Zouma (Chelsea)
5. Pierre-Emile Hojbjerg (Bayern Munchen, uitgeleend aan Schalke)
6. Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid)
7. Riechedly Bazoer (Ajax)
8. Dan Crowley, (Arsenal, uitgeleend aan Barnsley)
9. Jairo Riedewald (Ajax)
10. Hachim Mastour (Milan, uitgeleend aan Malaga)

Voor de volledigheid nog enkele namen:
13. Charly Musonda (Chelsea, Belg, ex-Anderlecht)
33. Andreas Pereira (Manchester United, Belg)
69. Adnan Januzaj (Manchester United, verhuurd aan Borussia Dortmund, Belg, ex-Anderlecht)
82. Zakkaria Bakkali (Valencia, Belg)
98. Moses Simon (Gent, Nigeriaan)
100. Jason Denayer (Manchester City, verhuurd aan Galatasaray, Belg, ex-Anderlecht)

De volledige lijst kan je hier bekijken.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.