Suarez: "Ik ben eindelijk helemaal genezen"

ZATERDAG, 31 OKTOBER 2015, 08:22 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Matias Suarez doorbreekt eindelijk het stilzwijgen na een zware en lange revalidatie. De Argentijn kan, na alle blessureleed, eindelijk weer glimlachen. "Jij kan nog tien jaar voetballen, zei mijn dokter mij", aldus een opgeluchte Suarez.

We zagen Suarez niet zoveel meer glimlachen, logisch ook met de vrees voor een terugval in je hoofd. Maar de Argentijn ging onlangs op bezoek bij dokter Ramon Cugat in Barcelona en die verklaarde hem volledig genezen. Alleen kampt Suarez nog met enkele frustraties.

"Ik heb op het veld nog bepaalde ideeën in mijn hoofd, ik ben dan ook gefrustreerd omdat ik die niet kan uitvoeren", legt hij uit, "Voor mijn blessure ging dat wel. Ik wil mijn oude niveau terugvinden en werk daar heel hard voor. Alleen ontbreekt het mij nog aan zelfvertrouwen."

Volledig genezen

De reden dat Suarez nu het stilzwijgen doorbreekt is dat hij geweldig nieuws gekregen heeft in Barcelona: "Alles gaat goed met mijn knie. Mijn knie is nu dezelfde als toen ik hier ooit op Anderlecht toekwam. De dokter heeft mij zelfs gezegd dat ik nog tien jaar kan voetballen. Dat is een enorme opluchting voor mij."

Snelheid

Na een kruisbandletsel verliezen voetballers vaak hun snelheid, dat ik ook bij Suarez het geval. Maar zijn dokter heeft het op het hart gedrukt dat hij die kan terugwinnen, als hij maar hard blijft werken. Het is nu belangrijk dat Suarez weer vertrouwen op doet en daar krijgt hij van Besnik Hasi alle tijd voor.

Teveel druk

Suarez zelf beseft nu ook dat hij het de voorbije maanden te rap en te veel wou. "Ik heb mij de voorbije maanden te veel druk opgelegd. En omdat resultaat uitbleef had dat een mentale weerslag. Ondertussen weet ik dat ik meer tijd nodig heb en ik krijg die ook van de club. Toch stel ik mij als doel januari om weer in topvorm te zijn."

Het is wel duidelijk dat de aanvaller enkele kilo's kwijt is, niet door de griep waar hij onlangs mee worstelde: "Ik let nu gewoon meer op mijn voeding dan vroeger. Eerlijk gezegd was ik op dat vlak niet altijd even professioneel. Ik eet nu veel gezonder en dat zie je dus."

"Voor de ploeg is het niet noodzakelijk dat ik er meteen weer sta, er zijn meer dan goede aanvallers in de ploeg. Dat geeft mij de tijd om rustig terug te komen. Ik moet mijn lichaam dus niet forceren", aldus nog Suarez. 

 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.