Baseggio: "In vorm is Tielemans....olala"

ZATERDAG, 31 OKTOBER 2015, 19:07 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Walter Baseggio speelde van 1996 tot 2008 bij Anderlecht. Van 2008 tot 2010 speelde hij bij Moeskroen. Maar paars-wit blijft zijn enige grote liefde in het voetbal. Baseggio volgt het voetbal nog elke dag. 

Over Stefano Okaka: "Ik kende Stefano Okaka al van voor hij naar België kwam. Toen Herman Van Holsbeeck hem naar Brussel haalde, dacht ik: 'Heel goed gedaan Herman, op voorwaarde dat de trainer Okaka zal uitspelen met een tweede spits.' "

"Persoonlijk zou ik ook liever met Okaka spelen dan met Mitrovic. Die laatste verdedigde niet mee he, dat is heel ambetant voor een middenvelder. Okaka die gaat wel mee verdedigen, dat kreeg hij mee uit Italië, als een spits daar slecht speelt, blijft hij werken voor de ploeg."

Over Youri Tielemans:  "Ik heb een zwak voor Tielemans. Geweldige traptechniek, fantastische lange pass. In vorm is Tielemans....olala: hoge pressing, agressiviteit, snelle balcirculatie, groot volume. Tielemans is een echte box-to-box speler. Naar mijn mening zou het aanvalsspel van paars-wit zoveel mogelijk over Youri moeten lopen. Hij moet het spelbeeld bepalen. Geef de bal aan Tielemans."

Over Olivier Deschacht: "Ongelooflijk. Vorig seizoen is zonder twijfel het beste uit zijn carrière. Chapeau. Nee, Deschacht is geen leiderstype en dat weet hij zelf ook. Maar als je hem nodig hebt, staat hij er, je kan altijd op hem rekenen. Ik heb in de jaren dat ik met hem samenspeelde, heel veel respect gekregen voor Olivier. Hij is op en top prof. Hij zal de groep altijd vooropstellen. Dat heeft een trainer graag. Dat is belangrijk voor de groep. Hij zal nooit teleurstellen, niet op en niet naast het veld."

Over Anderlecht: "Anderlecht moet kampioen worden. Vorig jaar was een mislukking, een ander woord vind ik er niet voor. En dan heb ik het vooral over het spelniveau. Dat was ondermaats. Dit seizoen gaat het de goede kant uit: goed tegen Monaco, de tweede helft tegen Tottenham, tegen Brugge..."

"Ik heb lang genoeg op Anderlecht gespeeld om te weten dat het publiek 'Le beau jeu' wil. Ze zijn speciaal, de fans van Anderlecht. Ik ken er zelfs die in de week hun eten laten om toch maar hun ticket te kunnen betalen. De fans willen spektakel. Anderlecht hoort een spektakel te zijn."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.