Herfstanalyse: Racing Genk

MAANDAG, 16 NOVEMBER 2015, 19:56 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Nu de heenronde van de reguliere competitie voorbij is en de nationale ploegen aan zet zijn, vonden wij het tijd om de kandidaten voor Play-off 1 door te lichten. Vandaag: Racing Genk (9)
De Limburgers begonnen aan het seizoen met een knappe 20 op 33, maar verloren de laatste vier wedstrijden, waardoor ze terugzakten naar plek negen.

Racing Genk haalde met Peter Maes een ideale coach in huis en beschikt over een erg uitgebalanceerde ploeg.

​Laslo Köteles en Derick Tshimanga bewezen al eerder dat ze kwaliteiten hebben en Christian Kabasele – Sebastien Dewaest is een meer dan degelijk centraal duo.

Op het middenveld werden ervaren rotten Julien Gorius en Yoni Buyens aan de amper 18-jarige reus Onyinye Ndidi gekoppeld.

​Voorin beschikt Maes met Igor De Camargo, Thomas Buffel en Neeskens Kebano over drie zeer degelijke spelers en heeft hij met Enes Ünal, Leon Bailey en Siebe Schrijvers drie piepjonge, maar erg getalenteerde alternatieven achter de hand.

Verder loopt er met Tornike Okriashvili nog een pure joker rond. Van de Georgiër kan je het beste of het slechtste verwachten. Groeit hij tijdens de play-offs uit tot revelatie of zit hij tegen dan in de B-kern? Niemand die het op dit moment weet. 

Conclusie

Ondanks de huidige vormdip  zien wij Genk zich na dertig speeldagen bij de eerste zes scharen. Het zou ons niets verbazen als de Limburgers samen met KV Oostende voor leuke play-offs zorgen en de grote drie (Anderlecht, Club Brugge en AA Gent)  het vuur aan de schenen leggen.

Welke club zien jullie samen met bovenstaande clubs Play-off 1 induiken? Reageren kan onder dit artikel. 
 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.